Autobusová doprava je vo štvrtok v Piešťanoch zadarmo

V rámci Európskeho týždňa mobility má vo štvrtok 20. septembra má cestovné zdarma každý, kto sa odvezie mestskou autobusovou dopravou.

Mesto Piešťany sa týmto spôsobom zapojilo do aktivity, ktorej cieľom je motivovať ľudí, aby volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, chodenie či cyklistika. Cieľom je zníženie emisií uhlíka a zlepšenie kvality ovzdušia.

„Dňa 20. septembra 2018 bude bezplatná preprava (jazda)  v autobusoch mestskej autobusovej dopravy pre každého občana, ktorý nastúpi do autobusu mestskej autobusovej dopravy na území mesta Piešťany, pričom  každému cestujúcemu bude vydaný nulový lístok,“ informovala radnica na svojej web stránke.

Polovičné zľavy na cestovné platia tento týždeň aj na prímestských spojoch. S ministerstvom dopravy sa na tom dohodli samosprávne kraje, ktoré prímestskú autobusovú dopravu financujú.

„Trnavský samosprávny kraj zabezpečil, že počas Európskeho týždňa mobility môžu obyvatelia i návštevníci kraja cestovať prímestskými autobusmi so zľavou 50%. Budeme ďalej pracovať na tom, aby sa ľudia už nemuseli vracať späť do áut,“ povedal predseda Združenia samosprávnych krajov a trnavský župan Jozef Viskupič.

Text a foto: Martin Palkovič