Arta pozýva na prvý koncert

V priestoroch bývalého Figara, ktoré nadšenci menia na kultúrno-komunitné centrum, sa v piatok 22. novembra predstaví producent a performer Ventolin.

Po premietaní, výstave s komentovanými prehliadkami a tvorivých dielňach pre deti sa v Arte uskutoční prvý koncert. Organizátori pozvali českého hudobníka Davida Doubeka, ktorý ja známy ako Ventolin a vo svojom projekte kombinuje prvky elektra, ranného acid house, punku a techna.

Používa pritom rôzne krabičky, efekty a živo s nimi vytvára svoju hudbu. Táto performance kladie dôraz na energiu a úspešne prekonáva odťažitosť, ktorou každá elektronická liveshow bojuje.

O support sa postará piešťanský producent Analogrunner, ktorý má za sebou úspešnú spoluprácu s Karolom Miklošom, The Autumnist, estónskou speváčkou Possimiste a jeho remix skladby O hore a vtáčkovi sa zapáčil Jane Kirschner, ktorá ho vydala na albume Moruša:Remixed.

Analogrunner tento rok vydal na žltom vinyle album s názvom Kolorika. Pracuje na ňom aj so zvukmi, ktoré zbiera všade okolo seba. O svojej hudbe hovorí: „V procese tvorby sú pre mňa zaujímavé v bežnom živote fádne detaily, ktoré keď určitým spôsobom prepojím, zrazu to celé dostane úplne iný význam. Napríklad riekanka Kolo kolo mlynské bola výborným spôsobom obohatená dcérou, ktorá nevedela rozprávať, do fantastického refrénu. Alebo pozorovanie dúhy cestou vlakom mi prinieslo hlavné melodické linky pre skladbu Shapeshifter. Po vytvorení kompozície je potom už jednoduché nahrať to na piane a zvukovofarebne obohatiť skice v Abletone.“

Kultúrno-komunitné centrum Arta vzniká v priestoroch bývalého Figara na Kollárovej ulici. Budovy, kde naposledy sídlila Stredná odborná škola technická, vlastní Trnavský samosprávny kraj. Názov centra odkazuje na firmu Arta – Považská továreň na čokoládu a cukrovinky, ktorá v Piešťanoch fungovala v medzivojnovom období. Po znárodnení v roku 1948 prešla pod správu národného podniku Figaro Trnava.

Ventolin a Analogrunner sa v Arte predstavia v piatok 22. novembra. Začiatok koncertu je o 19.00 h.

Zdroj: Ventolin + Analogrunner °Piešťany°