Arriva predstavila nové autobusy, budú jazdiť aj v okrese Piešťany

Spoločnosť Arriva Trnava dnes predstavila ďalších osem nových autobusov pre cestujúcich prímestskou autobusovou dopravou v Trnavskom samosprávnom kraji. Moderné nízkopodlažné autobusy s klimatizáciou značky Iveco Crossway LE Line 12 m budú postupne zaradené na linkách už v nasledujúcich dňoch.

Nové autobusy majú 45 miest na sedenie a sú nízkopodlažné, čo umožňuje pohodlnejšie nastupovanie pre všetkých cestujúcich. Nástupná plošina navyše zjednodušuje nastupovanie a vystupovanie aj pre ľudí na vozíku a rodičov s kočíkmi. Vozidlá spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu Euro 6 a ich výbava zahŕňa výkonnú klimatizáciu, moderné infopanely pre lepšiu orientáciu a informovanosť, samozrejmosťou je bezplatné pripojenie na internet cez WiFi, 7 USB portov na nabíjanie mobilných zariadení a pre zvýšenie bezpečnosti cestujúcich a vodiča je v interiéri autobusu aj kamerový systém.

„S dopravcom máme spoločný cieľ, a to neustále zvyšovať atraktivitu a komfort verejnej autobusovej dopravy pre obyvateľov a návštevníkov kraja. Dnes sme vodičom zo spoločnosti Arriva symbolicky odovzdali kľúče od ďalších nových prímestských autobusov, ktoré budú v kraji premávať. Rovnako sme sprostredkovali eurofondy na nákup 41 autobusov, z ktorých 7 sme už odovzdali na jeseň minulého roka, a ďalších 34 je v štádiu obstarávania. Okrem toho cestujúcim ponúkame možnosti rôznych benefitov, ako sú napríklad zľavy pre seniorov alebo študentov. Zaviedli sme aj rodinné cestovné lístky za jedno euro, ktoré sa tešia úspechu a od nového roka zavedieme aj výhodné predplatné cestovné lístky,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

„Sme hrdí na to, že spoločnosť Arriva vďaka výbornej spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom ako objednávateľom verejnej dopravy môže ponúknuť cestujúcim stále kvalitnejšie a lepšie služby. Nové autobusy s najmodernejšou výbavou garantujú bezpečnosť, komfort, spoľahlivosť a ekologickosť. Veríme, že aj vďaka ním stále viac obyvateľov nášho kraja prestúpi z áut do verejnej dopravy, ktorá šetrí životné prostredie a je dlhodobo udržateľná,“ povedal Peter Nemec generálny riaditeľ Arriva Trnava.

Nové autobusy budú premávať na týchto linkách prímestskej dopravy:

BUS 1: linka 203415 Hlohovec – Šúrovce – Trnava
BUS 2: linka 207415 Trnava – Buková, linka 207419 Trnava – Smolenice
BUS 3: linka 207414 Trnava – Cífer, linka 207424 Trnava – Pusté Úľany, linka 207425 Trnava – Voderady – Pusté Úľany
BUS 4: linka 204412 Piešťany – Hlohovec
BUS 5: linka 204418 Piešťany – Trnava
BUS 6: linka 205401 Senica – Borský Mikuláš, linka 205410 Senica – Malacky
BUS 7: linka 203413 Hlohovec – Nitra
BUS 8: linka 203405 Hlohovec – Trnava

Zdroj: Tlačová správa – Arriva Trnava

Foto: TTSK