AKTUALIZOVANÉ: Antigénové testy robia zdarma v NÚRCH-u, záujem je veľký

Odberné miesto začalo fungovať v pondelok 9. novembra. Testy na ochorenie covid-19 budú robiť medzi 10.00 a 13.00 v Národnom ústave reumatických chorôb (Nábrežie I. Krasku 4). Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva.

AKTUALIZOVANÉ (9. novemembra o 11.30 h): Pribižne hodinu po otvorení odberného miesta pred Národným ústavom reumatických chorôb čakali na bezplatný antigéový test desiatky ľudí. Odbery prebiehajú v modrej unimobunke pred budovou. Ľudia sa pred výterom z nosohlatana musia identifikovať občianskym preukazom a potom čakať na výsledok a certifikát.

DOPLNENÉ (10. novembra o 11.45 h): Autobusový dopravca Arriva oznámil, že nebude obsluhovať zastávku pri Národnom ústave reumatických chorôb kvôli neprejazdnosti tohto úseku: „Od 10.11.2020 na linke 204108 spojoch 11 a 13 nebude obsluhovaná zastávka NÚRCH z dôvodu zhustenej premávky a neprejazdnosti úseku pre autobus. V danej lokalite je zriadené dočasné odberové miesto pre COVID19.“

V okresných mestách, kde sa cez víkend nekonalo druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie covid-19, vznikajú trvalé odberné miesta. Využiť ich môže každý a bezplatne. Vyšetrenia tam budú robiť pomocou antigénových testov, rovnako ako počas celoplošného testovania.

Ľudia, ktorý si tam nechajú spraviť vyšetrenie, dostanú certifikát s výsledkom, ktorý je aktuálne potrebný pri cestách do regiónov, kde sa cez víkend druhé kolo celoplošného testovania uskutočnilo.

Podľa informácií o odberných miestach, ktoré dnes na svojej web stránke zverejnilo ministerstvo zdravotncítva, nie je jasné, či bude možné v nechať sa testovať iba počas pracovných dní alebo aj cez víkendy.


Piešťany: odberné miesto NURCH, Nábrežie I. Krasku 4
– čas od 10:00 do 13:00

Trnava: Mobilné odberné miesto pre PCR testovanie, A. Žarnova 11
– čas od 12:00 do 16:00

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR


Text a ilustr. foto: Martin Palkovič