Antigénové testovanie v Piešťanoch až po Vianociach

Najbližšia možnosť nechať si spraviť bezplatné vyšetrenie na covid-19 pomocou antigénového testu bude v Piešťanoch v prvý pracovný deň po vianočných sviatkoch, teda 28. decembra. AKTUALIZOVANÉ (27. decembra o 17.45 h): Kvôli karanténnym opatreniam nebudú v dňoch 28. až 31. decembra vykonávať antigénové testovanie v areáli hotela Granit (Vojenský kúpeľný ústav).

V uplynulých dňoch zažili miesta na antigénové testovanie obrovský nápor. Dlhé rady sa pred nimi tvorili ešte pred ich otvorením, ľudia museli počítať so zdržaním a obrniť sa trpezlivosťou.

Keďže zdravotníci pred Národným ústavom reumatických chorôb, v areáli hotela Granit (Vojenský liečebný ústav) a v Napoleonských kúpeľoch robia vyšetrenia na covid-19 iba počas pracovných dní, najbližšia možnosť nechať si v Piešťanoch spraviť bezplatný antigénový test bude až 28. decembra.

„Ministerstvo zdravotníctva v súvislosti s blížiacimi sviatkami upozorňuje, že nie sú v prevádzke mobilné odberové miesta na bezplatné antigénové testovanie. Najbližšia možnosť na bezplatné testovanie je v najbližší pracovný deň na ktoromkoľvek z odberových miest v zozname zverejnenom a pravidelne aktualizovanom na webovej stránke ministerstva zdravotníctva,“ uvádza rezort v tlačovej správe.

Aj ľudia, ktorí majú negatívny výsledok antigénového testu, musia v záujme ochrany svojho zdravia aj zdravia svojich blízkych dodržiavať základné pravidlá – nosiť rúško, zachovávať dostatočný odstup a myslieť na dôkladnú hygienu rúk.

„Prosím všetkých ľudí, aby sme boli zodpovední. Trávme čas len s najbližšou rodinou a trávme čas doma. Je to dôležité. Obmedzíme tak možnosť šírenia vírusu. Všetkým lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym pracovníkom zároveň prajem veľa energie a trpezlivosti pri ich náročnej práci. Ako minister zdravotníctva som na vás všetkých nesmierne hrdý a som presvedčený, že vďaka vám to spolu zvládneme. Ďakujem vám za vašu obetavú prácu,“ povedal šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí.


Národný ústav reumatických chorôb, Nábrežie I. Krasku 4, pondelok – piatok od 9.00 do 13.00 h – toto testovacie miesto bude otvorené do 23. 12. (vrátane), a tiež medzi sviatkami – počas pracovných dní


Hotel Granit (Vojenský kúpeľný ústav), Teplická 81, pondelok – piatok od 8.00 do 16.00 h (Testovanie nebude prebiehať 28. až 31. decembra 2020)


Slovenské liečebné kúpele Piešťany, Kúpeľný ostrov, Kúpeľný dom – prevádzková doba:

24. až 27. decembra – zatvorené

28. decembra od 10.00 do 18.00 h (posledný odber o 17.30 h)

29. decembra od 10.00 do 18.00 h (posledný odber o 17.30 h)

30. decembra od 10.00 do 18.00 h (posledný odber o 17.30 h)

31. decembra od 9.00 do 17.00 h (posledný odber o 16.30 h)


Text a foto: Martin Palkovič