AKTUALIZOVANÉ: S požiarom na Zlatom vrchu bojovali desiatky hasičov

Porast na jednom z obľúbených turistických cieľov okolia Piešťan zachvátil požiar. Na Zlatom vrchu v zložitom teréne zasahovali desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov z viacerých okresov.

Obec Banka, v ktorej katastri sa Zlatý vrch nachádza, na sociálnej sieti Facebook informovala, že po 17.00 h ešte stále niektoré stromy horeli. Vodu museli hasiči vyvážať od cisterien k požiaru vo vakoch.

„Prieskumom bolo zistené, že ide o požiar koreňového systému, ktorý vypukol v strmom a ťažko dostupnom teréne na kopci Zlatý vrch. Na mieste udalosti zasahuje takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Trnavy, Piešťan, Hlohovca, Nitry a Topoľčian a členovia DHZ obcí Vrbové, Radošina, Moravany nad Váhom, Pobedim a Nitrianska Blatnica. Zasahujúcim hasičom sa požiar už podarilo zlikvidovať, avšak v likvidačných prácach budú pokračovať aj vo večerných hodinách,“ informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru o 19.30 h.

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je zakázané opekať, grilovať alebo zakladať oheň na lesných pozemkoch a ich ochrannom pásme 50 metrov, a to aj na vyhradených miestach. Nie je dovolené ani fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety. Prísny zákaz platí pre vypaľovanie porastov, kríkov a stromov.

Aktualne zasahujeme.

Uverejnil používateľ DHZ MORAVANY NAD VÁHOM Sobota 25. apríla 2020

Požiar lesného porastu na kopci Zlatý vrch 🔥‼️Hasiči už viac ako 4 hodiny zasahujú pri požiari lesného porastu v…

Uverejnil používateľ Prezídium Hasičského a záchranného zboru Sobota 25. apríla 2020

Text: Martin Palkovič Foto: Viktor Vrábel