AKTUALIZOVANÉ: Polícia potvrdila, že akcia „Festival“ prebieha aj v Piešťanoch

Od rána zasahuje finančná polícia aj v Trnavskom kraji v súvislosti so závažnou ekonomickou trestnou činnosťou.

„Práve prebiehajú domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Trestnou činnosťou mala byť spôsobená škoda až vo výške 7 mil. eur,“ informovala polícia na sociálnej sieti Facebook.

Ide o akciu s krycím názvom „Festival“. Vyše sto policajtov pri nej zadržalo 14 osôb, ktoré sú podozrivé zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti.

Podľa portálu tvnoviny.sk je jedným zo zadržaných aj dlhoročný organizátor Topfestu D. D., ktorý pochádza z Piešťan. Topfest sa niekoľko rokov konal na piešťanskom letisku, vlani ho usporiadatelia presťahovali do areálu Zelenej vody pri Novom Meste nad Váhom, kde s týmto podujatím začínali.

Či je konanie Topfestu alebo ďalších hudobných podujatí (Lodenica, Hody Trebatice, Červeník) ohrozené, zatiaľ nie je jasné. Prípadné stanovisko organizátorov zverejníme.

AKTUALIZOVANÉ o 13.15 h:

„Vyšetrovateľ finančnej polície vedie od decembra 2017 trestné stíhanie pre skrátenie dane v 25 skutkoch. Týka sa bratislavskej obchodnej spoločnosti a jej daňových priznaní za roky 2015 a 2016. V nich mali byť zahrnuté aj fiktívne faktúry rôznych dodávateľov. Došlo k skráteniu dane viac ako 6,9 milióna eur,“ informovala polícia krátko po poludní s tým, že stále prebiehajú viaceré domové prehliadky, kancelárskych priestorov a garáže.

Policajná akcia Festival prebieha v Piešťanoch, Partizánskom, Bratislave, Žiline, Svidníku, Novom Meste nad Váhom, Košiciach, Čadci, Stropkove a Michalovciach. O väzbe kompetentné orgány rozhodnú po vykonaní potrebných procesných úkonoch.

Zdroj: FB/Polícia SR, tvnoviny.sk Ilustr. foto: Prezídium Policajného zboru SR/archív