AKTUALIZOVANÉ: Pyrotechnici v Auparku bombu nenašli

Všetci zamestnanci prevádzok v obchodnom dome Aupark, rovnako ako zákazníci, museli dnes dopoludnia opustiť budovu. Anonym nahlásil na linke 158 bombu. Polícia prehľadávala aj Auparky v Bratislave, Žiline a Košiciach.

V Piešťanoch preto uzavreli Nitriansku ulicu, čo komplikovalo dopravu v centre. Tvorili sa aj menšie zápchy. Pred budovou boli okrem policajtov aj hasiči a sanitka.

Okolo 11.00 h museli z blízkeho okolia budovy odísť zamestnanci prevádzok v Auparku, ktorí tam dovtedy čakali, čo sa bude diať. Policajnými páskami bol uzatvorený aj chodník na druhej strane Nitrianskej ulice.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej vykonávala polícia pyrotechnickú prehliadku za pomoci psa cvičeného na vyhľadávanie výbušnín.

„Dnes v ranných hodinách na linku 112 oznámil neznámy páchateľ, že v jednom z obchodných centier je bomba. Keďže páchateľ neurčil konkrétne obchodné centrum, z dôvodu ochrany osôb a majetku, polícia ihneď prijala potrebné opatrenia na území celého Slovenska,“ informoval Martin Wäldl z Prezídia Policajného zboru SR.

Vedenia piešťanského Auparku sa k situácii zatiaľ nevyjadrilo. Evakuáciu však potvrdil prostredníctvom Facebooku Aupark Košice.

AKTUALIZOVANÉ o 13.15 h: „Polícia päť minút  pred trinástou hodinou ukončila pyrotechnickú prehliadku piešťanského Auparku. Výsledok bol negatívny, žiadna bomba sa v objekte nenašla, prevádzka je už opäť obnovená,“ uviedla hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová.

„Dnešná evakuácia piešťanského Auparku začala okolo desiatej predpoludním a trvala takmer tri hodiny, počas ktorých budovu za asistencie polície opustilo niečo vyše 100 zamestnancov,“ informovala Želmíra Zelenayová zo spoločnosti HB Reavis, ktorej nákupné centrum patrí.

Aupark_Evakuacia_1 Aupark_Evakuacia_2 Aupark_Evakuacia_3 Aupark_Evakuacia_4 Aupark_Evakuacia_5 Aupark_Evakuacia_6 Aupark_Evakuacia_7 Aupark_Evakuacia_8 Aupark_Evakuacia_10 Aupark_Evakuacia_11 Aupark_Evakuacia_12 Aupark_Evakuacia_13

Text: Martin Palkovič Foto: Viktor Vrábel