Ako skrášliť exteriér domu?

Rozmýšľate ako ozvláštniť exteriér vášho domu? Prinášame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým bude vaša záhrada a dom zaujímavým miestom.

Sklenené zábradlie

Sklenené zábradlie dodá vášmu domu šmrnc, eleganciu a moderný vzhľad. Zábradlie okrem väčšieho presvetlenia celý priestor opticky zväčšuje.

Na výber máte číre sklo (taká klasika). Ale aj rôzne iné farebné motívy, či sklo s matnou fóliou alebo pieskovaným motívom.

Ak rozmýšľate o zaobstaraní skleneného zábradlie, neváhajte kontaktovať špecialistov zo Sklobau.

Pergola

Pergola dokáže výrazne upraviť vzhľad celého exteriéru vášho domu. Pri jej výbere by ste si preto mali dať záležať. Na výber máte pergoly s polykarbonátom, pergoly so sklom alebo bioklimatické pergoly.

Najčastejšie sa používa hliníková konštrukcia, no častokrát sa robia pergoly aj z dreva.

Skalka

Skalka je skvelým spôsobom ako si originálne upraviť exteriér domu. Jej vzhľad bude záležať naozaj len na vás. Skalku si môžete vytvoriť na rovine, ale aj vo svahu.

Častokrát sa skalky dizajnujú na štýl horského prostredia. Nájdete tam preto častokrát rôzne kamene, skaly, vysokohorské rastliny. Najčastejšie sa do skaliek dávajú okrasné trávy, dreviny, trvalky, skalné ruže a rôzne byliny.

Zaujímavá podlaha

Výberom zaujímavej podlahy na terase môžete taktiež originálnym spôsobom ozvláštniť váš exteriér. Na výber máte dlažbu, drevo, betón. Každá zo spomínaných podláh ma svoje pre a proti, preto sa odporúčame určite poradiť so špecialistom na danú tému.

Bazén

Bazény dokážu taktiež výrazne zmeniť vzhľad vášho exteriéru. Na výber máte zapustený alebo nadzemný bazén. Finančne náročnejší je zapustený, no na druhej strane má aj vyššiu životnosť a lepšie vyzerá v celom exteriéri.

Na výber máte plastový bazén, montovaný bazén, antikórový bazén, laminátový bazén, nafukovací bazén alebo keramický bazén. Výber je teda na vás.

Kamenný gril / záhradný krb

Môže sa stať obľúbeným miestom najmä v letných mesiacoch. Aj tu máte veľa dizajnových možností a variácií. Takýto krb však môže naozaj pekným spôsobom zmeniť celkový vzhľad vášho exteriéru.

Toto je niekoľko tipov ako si môžete rôznymi spôsobmi skrášliť a ozvláštniť váš exteriér domu.

(Reklamný článok)