Ako si vybrať dobrú dámsku bežeckú bundu?

Vzdávate sa obľúbeného behu kvôli horšiemu počasiu? Skutoční bežeckí nadšenci sú pripravení na každé počasie a také malichernosti ako vietor alebo dážď ich neodradia. Kľúčové je mať chuť behať a správne sa obliecť. Dobrá dámska bežecká bunda vám umožní behať počas celého roka. Ako vybrať top bežeckú bundu pre ženy?

Dámske bežecké bundy pre komfort pohybu

Pri každom športe je dôležité sa cítiť pohodlne. Nikde vás nesmie nič škriabať alebo tlačiť. Počas výberu bežeckej bundy pre dámy sa riaďte jej veľkosťou. Ak kupujete bundu z internetu, overte si veľkostné tabuľky predávajúceho.

Okrem strihu a veľkosti si všímajte zloženie materiálu, ktorý určuje mnohé vlastnosti bundy. Dámske bežecké bundy by mali byť ľahké a priedušné. Počas dlhšieho behu pocítite každé deko navyše. Niektoré bežecké bundy dámske sú tak kompaktné, že ich zložíte do vrecka. Priedušnosť je dôležitá zo zdravotného hľadiska. Spotené a následne rýchlo vychladnuté telo môže viesť minimálne k prechladnutiu. Výbornú izoláciu tela a zároveň priedušnosť zabezpečí primaloftový materiál všitý do vnútra bundy.

Dámske bežecké bundy ako ochrana proti počasiu

Celoročné bežkyne by mali mať vo výbave dva typy bundy. Zimná dámska bežecká bunda udržiava teplotný komfort. Na zimu si zaobstarajte bundu vyrobenú z polyesteru s prímesou elastanu a izolačnou výplňou. Počas jari oceníte ľahkú polyamidovú bundu, ktorá je na povrchu ošetrená voči UV žiareniu a dažďu.

Pri behu je dôležitá aj ochrana hlavy. Každá dobrá dámska bežecká bunda musí mať kapucňu s možnosťou odnímania a praktický stojačik ako ochranu proti vetru. Pri kúpe bundy na behanie si overte aj systém zapínania. Praktický je zips, ale jeho vnútro musí byť chránené légou, aby do bundy neprenikli vlhkosť a vietor.

Dámske bežecké bundy ako praktické oblečenie

Dostávame sa k detailom, ktoré mnohé ženy pri výbere bežeckej bundy prehliadnu. Na drobnosti ako sú kľúče sa hodia vrecká na zapínanie. Ideálne je, keď sa vrecká nachádzajú aj vo vnútri bundy. Bežecké bundy dámske sa vyrábajú v rôznych farbách. Ak sa rozhodnete pre tmavšie odtiene, bunda musí disponovať reflexnými prvkami. Niektoré bežecké bundy sú obojstranné. Tmavšia strana je určená na behanie počas dňa a strana v jasnejšej farbe sa využíva na behanie po zotmení. Posledný detail, ktorý musíme spomenúť, je možnosť stiahnutia rukávov alebo spodnej časti bundy. Zaistený budete mať teplotný komfort a ochranu proti dažďu.

a strana v jasnejšej farbe sa využíva na behanie po zotmení. Posledný detail, ktorý musíme spomenúť, je možnosť stiahnutia rukávov alebo spodnej časti bundy. Zaistený budete mať teplotný komfort a ochranu proti dažďu.

(Reklamný článok)

Photo by Annie Niemaszyk on Unsplash