Aké mená leteli vlani v Piešťanoch? Narodili sa aj Tia a Dilara

Prvý novorodenec roka 2022 s trvalým pobytom v Piešťanoch dostal meno Adam. Na svet prišiel v Nemocnici Alexandra Wintera v utorok 4. januára. V uplynulom roku sa narodilo 332 Piešťancov, 180 dievčat a 152 chlapcov. Sú medzi nimi aj dva páry dvojičiek a trojičky.

„Narodené trojčatá-chlapci sú historicky druhými narodenými trojičkami, ktoré majú trvalý pobyt v Piešťanoch. Na svet prišli v bratislavskej pôrodnici. Do histórie sa zapíšu ako prvé narodené trojičky-chlapci. Prvé trojičky sa obyvateľom mesta, podľa Kroniky mesta Piešťany, narodili v roku 1976. Boli to dievčatá,“ informoval hovorca radnice Martin Ričány.

Podľa piešťanskej matriky rodičia rodičia svojich novorodených synov v uplynulom roku najčastejšie pomenovali Samuel, Jakub, Michal, Oliver. Samuel tak v obľúbenosti predbehol Jakuba, ten bol v rebríčku obľúbenosti na prvom mieste v roku 2020.

Dievčatám dávali vlani rodičia najčastejšie mená Nela a Viktória. V obľúbenosti tak oproti roku 2020 nahradili mená Nina a Sofia.

„V Piešťanoch aj v minulom roku pribudli bábätká s netradičnými menami. Narodili sa Elliot, Nataniel, Yanik  alebo Dilara, Tia, Aylin, Cassia, Elis,“ dodal hovorca radnice.

 

Zdroj: piestany.sk

Ilustr. foto: Martin Palkovič