92101: Jofre a Ego rapujú o Piešťanoch

Duch ulice, miesto, okdiaľ sa kultúra v priebehu rokov vytratila. Odkaz nesúci snahu oživiť kultúrny úpadok, podvihnúť pravé hodnoty hudby a osloviť komunitu ľudí, ktorej na nej záleží. Singel s názvom 92101 predstavili Jofre a Ego pri bývalom amfiteátri v mestskom parku v piatok 13. januára.

O podujatí informovali svojich fanúšikov práve v ten deň prostredníctvom sociálnych sietí. Prišlo takmer sto ľudí a akcia mala atmosféru rodinnej guľovačky.

„Zišiel sa tu extrakt toho najlepšieho, veľmi cením, že aj v takejto kemre ste prišli podporiť túto undergroundovú akciu, mesto to potrebuje,“ povedal Ego počas spoločného vystúpenia.

V jeho závere predstavili nový singel s názvom 92101, ku ktorému o dva dni neskôr vyšiel aj oficiálny videoklip. Ten sa snaží divákom priblížiť pocity oboch interpretov, aj to ako vnímajú svoju domácu pôdu.

O celú kampaň, vrátane eventu a klipu, sa postarali študenti Paneurópskej Vysokej školy. Skladba dostala rovnomenný názov ako pripravovaný album – 92101, ktorý vyjde v priebehu tohto roka.

Zdroj: Kristan Formel