52. ročník Silvestrovského behu vyhral Ondrej Kubo

Úspešný reprezentant Slovenska v triatlone dobehol ako prvý do cieľa 52. ročníka Silvestrovského behu. Desať kilometrov dlhú trasu medzi Kolonádovým a Krajinským mostom absolvoval v predposledný deň roka 2017 za 35 minút a 45 sekúnd.

Ondrej Kubo zvíťazil v hlavnej kategórii bežeckého podujatia, ktorého sa tento rok zúčastnilo celkovo asi dvesto bežcov. Ako druhý dobehol do cieľa Andrej Štefanka (Šípkové) a tretí bol Filip Moravec (TJ Spartak Myjava).

Ondrej Kubo športovo vyrastal v Piešťanoch, v súčasnosti pôsobí v bratislavskom triatlonovom klube a v tomto športe dosahuje veľmi dobré výsledky. V uplynulej sezóne získal domáci titul v šprint triatlone, oba duatlonové tituly, víťazstvá v oboch najdôležitejších pohárových súťažiach a striebro z Majstrovstiev Slovenska. Silvestrovský beh bol podľa jeho slov preňho skôr tréningom.

Okrem Ondreja Kuba sa už 52. ročníka tohto podujatia zúčastnilo asi dvesto ďalších profesionálnych i rekreačných športovcov. Podľa organizátorky Janky Beňačkovej Štefečkovej bola novinkou štafeta a aj možnosť, aby si muži nad 40 rokov zabehli plných 10 kilometrov, v minulých ročníkoch absolvovali iba polovicu.

Aj dnes niektorí športovci využili možnosť oddýchnuť si po behu v termálnom bazéniku kúpaliska Eva.

Kompletné výsledky 52. ročníka Silvestrovkého behu nájdete na tejto adrese.

Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Vajsábel