Farmárske trhy predstavujú výrobcov mäsa

Určite vás zaujíma odkiaľ je to dobré mäsko, na ktoré býva na Farmárskych trhoch v Piešťanoch taká dlhá rada. Ochutnať ho opäť budete môcť v sobotu 1. júla 2017 pred obchodným domom Prior.

Tak ako to bývalo v dedinách na juhu zvykom, doma sa vždy chovalo nejaké to prasiatko, ktoré sa pred Vianocami pretvorilo na klobásky, slaninku a veľa iných dobrôt. Ľudia si pri zabíjačke pomáhali, sused prišiel vždy rád pomôcť aj s deťmi.

Tak sa aj mladí naučili tradícii, receptom, tie sa dedili. V dedine Kajal vedľa Šafárikova sa tiež žilo takto. A tak sa nejako stalo, že traja kamaráti z detstva Šaňo, Jano a Laco (z toho dvaja inžinieri) verní tradícii, založili spoločnosť Agroreal a začali v roku 1992 chovať mangalice a iné prasiatka vo voľnom výbehu na farme, ktorá sa volá Gazdovský dvor.

Ich výrobky sú známe a vyhľadávané po celom okolí. Všetko sa robí ručne, a tak ako za ich mladosti. To je ich cieľ a krédo.

Keď vzniklo v roku 2013 vznikli Farmárske trhy, bola to ďalšia príležitosť ako sa prezentovať aj ďalej. Kúpili pojazdnú predajňu a rozšírili tak svoju pôsobnosť všade tam, kde sa trhy poriadajú.

O tom, že sa im darí svedčia rady kupujúcich na trhoch. Je fakt, že domáce je domáce, je to úplne iná liga, ako to čo ponúkajú supermarkety.

A keďže Gazdovský dvor má svoje ďalšie možnosti, v blízkej budúcnosti začnú aj s chovom hydiny, pribudnú kuriatka, kačičky, aj husičky, domáce vajíčka, atď.

Už sa kope rybníček, aby sa hydina cítila ako doma. Lebo, keď niečo robiť, tak ako kedysi, žiadny klietkový chov tu nebude.

A farmárske trhy budú zase bohatšie a plnšie. Gazdovský dvor a podobní ľudia, ktorí robia svoju „robotu“ s láskou, odborne a poctivo sú zárukou, že zákazníci sú a budú spokojní naďalej.

(Reklamný článok) Foto/Credit: Jez Timms