Farmárske trhy ponúknu poslednú pravú bryndzu v tomto roku

Je tu neskorá jeseň a príroda sa pripravuje na zimu. Tráva prestáva rásť, ovečky sú už v salašoch, a keďže sa nepasú na zelenom, mlieka je menej.

Veľa ich je brezivých, po Vianociach porodia a tieto ovečky mlieko nemajú. Preto je syra zhruba jedna tretina oproti letu.

Tento týždeň je asi posledný, kedy si môžete kúpiť pravú 100 % ovčiu bryndzu. Potom už bude len zimná, čo je ovčí syr zmiešaný s kravským. Veľa ľudí ich chuťovo nevie odlíšiť, bryndza je bryndza.

Tá zimná má ale vzhľadom na zloženie len polovicu probiotík. Aj tá je zdravá a účinná, ale ak chcete ešte v tomto roku pravú ovčiu, máte asi poslednú možnosť vo štvrtok 7. novembra pred piešťanským Priorom počas Farmárskych trhov.

(Reklamný článok) Foto/Credit: Luke Stackpoole