Užitočné koleso? Za prvých 24 hodín Piešťanci najazdili 718 km

Ak hovoríme, že Piešťany sú mesto snov, treba priznať, že ľudia na diskusných fórach hodnotia Piešťany ako mesto pesimizmu.

„Dávam tomu 24 hodín, rozkradnú, alebo utopia vo Váhu,“ to boli najčastejšie reakcie na nový počin spoločnosti Magna Energia, ktorá v spolupráci s nefinančnou podporou Mesta Piešťany, spustila svoj naivný bikesharing s názvom Piešťanské užitočné koleso.

Štatistiky z prvého dňa prevádzky sú veľmi prekvapujúce. Obyvatelia a návštevníci Piešťan si bicykle požičali za prvých 24 hodín 754-krát a spolu najazdili 718 km. Priemerný čas používania bicykla je 5,5 hodiny.

Úplne prvým používateľom Piešťanského užitočného kolesa bol pán, ktorý si bicykel požičal na Námestí slobody už vo štvrtok 1. augusta, pretože sa rýchlo potreboval dostať do Tenetu, ktorý o piatej zatvárajú. Vďaka bicyklu to stihol. V piatok bol niekto na Lide, zrejme na rybách. Posedel a snáď aj niečo chytil.

Áno, z prevádzky vyplývajú aj nové, ale očakávané, komplikácie:

– Dva defekty (jeden obratom odstránený).
– Jedno pretrhnuté lanko.
– Privatizácia niektorých bicyklov (16), ktoré zostali radšej uzatvorené v súkromných priestoroch na Nálepkovej ulici tak, aby boli vždy pripravené pre používateľa.
– Neodkladanie bicyklov v na to určených stojanoch.

Z prvých skúseností prevádzky, možno vyhodnotiť veľmi pozitívny ohlas u mladých a prekvapujúcou skutočnosťou je, že ešte nikto neotočil cyklookruh okolo Sĺňavy. Je to výzva na tento víkend.

Sme radi, že sme boli užitoční tak, ako sa snažíme byť užitoční aj pri našej hlavnej činnosti, ktorou je dodávka energie. Pretože energie máme dosť, preto ju dodávame.

Magna Energia