Útulok vyhlásil zbierku na operáciu mladej fenky

Zranená ležala medzi obcami Moravany nad Váhom a Hubina možno až dva dni. Vyšetrenie potvrdilo odtrhnutú a posunutú pravú panvu a prerušenú miechu. Nutná bola okamžitá operácia.

Ebu priniesli do Útulku Piešťany dve ženy, nebyť ich pomoci, zrejme by uhynula. RTG vyšetrenie ukázalo, že má odtrhnutú a posunutú pravú stranu panvy od krížovej kosti. Miecha bola prerušená na začiatku chvosta, ktorú pravdepodobne postupne odumrie.

Pracovníkom útulku sa aj počas dovolenkového obdobia podarilo nájsť chirurga, ktorý fenku musel okamžite operovať. Čas hral proti nej.

Eba sa už zostavuje. Musí byť v klietke s minimálnym pohybom, von ide len na chvíľku. Zatiaľ všetko trpezlivo znáša, je milá a statočná.

Faktúra za operáciu je na sumu 370 eur. Keďže je to pre Útulok Piešťany pri množstve psíkov vysoká položka, obrátili sa jeho pracovníci s prosbou o pomoc na verejnosť.

„Prosíme dobrých ľudí, ktorí by nám mohli pomôcť aspoň čiastočne s úhradou nákladov na operáciu, ktoré sme vopred neriešili, pretože Eba potrebovala urgentne pomoc a podarilo sa. Nasadené sú lieky a antibiotiká, dúfame, že postupne prebehne rehabilitácia. Chce to viac času a hlavne jej trpezlivosti. Veľkou šancou je jej mladý vek. Vopred ďakujeme všetkým, ktorí pomôžu.“

Útulok Piešťany