Útulok má dotáciu na kastráciu mačiek, pomôcť môžu obyvatelia sídlisk

Mestský úrad sme požiadali opätovne aj tento rok o dotáciu na kastráciu voľne žijúcich ferálnych mačiek na sídliskách v našom meste, ktorá bola schválená. Preto žiadame obyvateľov, aby nám nahlasovali výskyt väčšieho množstva mačiek, ktoré budú postupne odchytené, kastrované a vypustené do svojho prirodzeného prostredia, ich počet je obmedzený sumou dotácie.

Treba si uvedomiť, že túlavá mačka sa rozmnožuje nekontrolovane a za jeden rok môže porodiť aj trikrát s celkovým počtom až 15 mačiat, ktoré sú už o necelý rok schopné mať ďalšie potomstvo.

Živia sa množstvom hlodavcov v okolitej prírode a často aj pri kontajneroch. Preto je prítomnosť mačiek na sídliskách vhodná, no ich počty je potrebné regulovať práve systematickou kastráciou.

Od obyvateľov mesta čakáme tiež podporu – stačí, ak si už vykastrované mačky vo vašom okolí budete chrániť, zabránite ich prenasledovaniu a nebudete ich nerozumne prikrmovať.

Mačka je teritoriálne zviera a len čo jednu odstránite, jej miesto zaujme druhá, nevykastrovaná. Koloto s premnožením začne znova. 

Vykastrované túlavé mačky sa od ostatných odlišujú odstrihnutím rožteka ucha v tvare písmena V. Takéto mačky sú pokojnejšie, netúlajú sa, nemajú hlasné sexuálne prejavy, no aj naďalej chytajú myši a strážia si svoje teritórium.

Ľudia sa k pouličným mačičkám správajú nepriateľsky a kruto, je to nielen nehumánne, ale i trestné. Mnohé z nich skončili na ulici len kvôli nezodpovednosti ľudí a preto potrebujú našu pomoc.

RC SLOBODA ZVIERAT Piešťany
Kontakt a info k projektu: č. t. 0904170913
utulok@utulok-piestany.sk