Útulkáči: Wasa, Keren, Princ

V nasledujúcich dňoch nás čakajú arktické mrazivé noci a zvieratá žijúce vonku to bez prístrešku nezvládnu! Ak máte psov vonku na reťaziach, dajte im aspoň poriadnu hromadu slamy do búdy. Prípadne ich môžete prichýliť do pivnice alebo garáže. Dbajte na to, aby mali dostatok jedla. Ak sa staráte o pouličné mačky, vyrobte im malé búdky napríklad z krabice. Zľutujte sa aj nad nimi!
Ak máte psov v zlých podmienkach, neustále na mraze vonku, aspoň o malý kúsok im zlepšite život. Oni sa k vám nepýtali, vy ste si ich vybrali, doniesli, pripútali, nechali – nevedia si vypýtať váš súcit, tak za nich prosíme my! Ak viete o nejakom zvierati vo vašom okolí, ktoré trpí v zlých podmienkach – upozornite susedov, postrašte ich, poproste, presvedčte, len aby zvieratá mohli prečkať tieto mrazy.
Aj zvieratá môžu mať omrzliny, zápal pľúc, môžu sa podchladiť, zamrznúť. Zviera nie je vec, cíti chlad tak, ako aj človek.Tak buďme ľudskí a pomôžte zvieratkám, ktoré sa nevedia mrazom brániť, sú teraz úplne odkázané na nás, na ľudí.

Wasa

Ročná dobre živená fenka bola nájdená a odchytená na Nitrianskej ulici v Hlohovci políciou.
Je priateľská a prítulná, veľký mojkáč, poslušná, ostatných psíkov si nevšíma, miluje prechádzky s venčérmi.

Keren

2-ročná vychudnutá a zanedbaná fenka žijúca na reťazi u rómskych spoluobčanov bez prístrešku a v zlých podmienkach bola odobraná políciou v Maduniciach. Je ešte trochu plachá, ale určite si zvykne na teplo a pravidelné jedlo.

Princ

8-mesačný kocúrik sa našiel na Letnej ulici, pravdepodobne niekomu utiekol,hľadá sa majiteľ.

Text a foto: Útulok Piešťany