Útulkáči: Do Barnabyho niekto strieľal! Prežil a potrebuje dočasnú opateru

Piešťanský útulok je domovom desiatok psíkov. Niektorí z nich čakajú na nových majiteľov už celé roky. Cieľom tohto blogu je pomôcť im.

Ak chcete niektorého z týchto psíkov spoznať bližšie, navštívte piešťanský útulok. Choďte s ním na prechádzku a uvidíte, či si navzájom padnete do oka.

Barnaby

V nedeľu sme mali telefonát od pani starostky z obce Tekoľdany, že v obci sa pohybuje ťažko zranený psík. Bol hneď prevezený na kliniku Zverland. Pravú prednú nohu mal rozstrieľanú na franforce zrejme z guľovnice, kus svalstva odrhnutého a ramenná kosť roztrieštená na x malých kúskov, v bruchu až po semeníky kopa olova.

Udajne sa takto zranený pohyboval po obci dva dni.Podľa slov občanov, psíka ešte s jedným niekto vyhodil na kraji obce pred dvoma týždňami. Jednému sa možno podarilo pred streľbou utiecť alebo už nežije. Barnaby to schytal riadne.

Je to nádherný a veľmi prítulný psík. Na fotke sa ešte usmieva tesne pred operáciou, žiaľ nožička sa zachrániť nedala, bola amputovaná. Je smutné, že psík bol hlásený až teraz, keď je zranený a zostane handicapovaný. Komu bol tento nevinný dobrák terčom, sa zrejme nedozvieme.

Prvú kritickú noc zvládol, nasledovala ďalšia operácia rozstrieľanej zadnej časti, ktorú zvládol tiež.

Hľadáme súrne dočasnú opateru priamo v Piešťanoch , v piatok by mal byť prevezený do útulku, čo nie je vhodné prostredie pre psíka po závažných operáciách.

Kontakt – Ľubomíra Baleková – tel. č. 0904170913

hary10

Hary

8-ročný bišonik odobraný z veľmi zlých podmienok hľadá nový domov. Je prítulný a pokojný, ideálny do bytu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kriket

2-mesačný psík nájdený v krabici na Mojmírovej ulici. Bude menšieho vzrastu, je to hravé a vitálne šteniatko.

Text a foto: Útulok Piešťany