Do útulku niekto priniesol krabicu plnú mačiatok

V stredu nás čakalo pred útulkom milé prekvapenie – kovová krabica ako na kuriatka, tak sme si mysleli, že už aj kuriatka nám dávajú pred útulok. Kuriatka to boli, ale mačacie, stresované, tlačili sa na jednu kopu, vo vnútri dva popolníky akože na jedlo.

Šesť mačičiek a päť kocúrikov zrejme z dvoch vrhov pozeralo vystrašene z krabice, čo sa bude diať. No nič, len rýchlo pripraviť miesto, nakŕmiť a uložiť. Darmo apelujeme na ľudí, dajte si mačky kastrovať, akoby sme hádzali hrach na stenu a tu je výsledok.

Inzertný portál sa len tak hmýri ponukou nechcených mačiatok. Niektorí to vybavia promptne a bez ujmy, bez akéjkoľvek zodpovednosti, ako aj majiteľ týchto mačiatok. Jeho konanie si odnesú ďalšie nájdené úbožiatka, ktoré nebudeme môcť prijať z kapacitných dôvodov, pokiaľ sa niektoré neadoptujú.

Je nám to veľmi ľúto, ale viac priestorov pre mačičky nemáme a nemôžeme ich dať všetky dokopy ani vekovo, tiež v útulku takým drobcom hrozí vždy nákaza. Najviac by pomohla adopcia alebo dočasná opatera.

Viac fotiek na na našom webe.

Útulok Piešťany