Blog Zuzany Vladovičovej: Rugby

Za môj doterajší život som vyskúšala množstvo športov. Ale žiaden šport sa nevyrovná tejto najlepšej aktivite na zemi.

Raz sme preberali s kamarátom všetky športy čo existujú, až sme sa zastavili pri jednom z najzaujímavejších športov, pri rugby. O pár mesiacov nato sa začalo moje najväčšie dobrodružstvo v živote.

Prišla som na svoj prvý tréning a len márne som si myslela, že partia chlapcov ma nechá len pozerať sa ako trénujú. Ani som sa nenazdala a už som behala s nimi po ihrisku. Už prešiel nejaký ten čas, čo som sa naháňala s nimi po trávniku so šiškou v ruke a prišla túžba ísť na prvý zápas.

Keď mi však tréner vysvetlil, že to tak ľahko nepôjde, zosmutnela som. Ako jediné dievča v tíme som nemala povolené súťažiť.

Dostávala som však od trénerov plnú motiváciu k tomu, aby som pokračovala. Tréningy, ale boli tvrdšie a ja som v porovnaní s chlapcami veľmi zaostávala.

Občasné posmešky tímu ma priviedli k pár preplakaným nociam a rozmýšľaním o tom, či to má ešte nejaký zmysel. Ja som sa ale predsa rozhodla bojovať.

Na trávniku zažívam najkrajšie chvíle svojho života. Na tréningy chodím s elánom a radosťou. Dostala som možnosť hrávať za ženy zo Slovanu Bratislava.

Úžastná atmosféra na zápasoch ma len uisťuje, že rugby rodina existuje. Na každom turnaji sa bijeme sa ako o život a nechávame doslova „ožiť loptu.“

Pred pár dňami sme sa vratili z medzinárodného turnaja v Slovinsku, kde som zbierala cenné skusenosti a zažila som niekoľko fascinujúcich momentov. Len som sa utvrdila v tom, že rugbystky sa nikdy nevzdávajú.

Ženy môžu hrať rugby… Ženy môžu robiť čokoľvek… Tak sa pridaj k nám.

Autorka: Zuzana Vladovičová (na snímke vpravo) Foto: Facebook/SlovanRugby