Blog Martina Palkoviča: Piešťany v roku 2015


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
1
Inzercia

Výstavba nového kúpaliska nezačne, pokračovanie opravy Krajinského mosta posunú, primátor a zastupiteľstvo budú spolupracovať. Moju predpoveď berte s rezervou.

Pre obyvateľov Piešťan bol vďaka komunálnym voľbám uplynulý rok zásadný, ale nemenej dôležitá je aj blízka budúcnosť. Nové vedenie samosprávy urobí niekoľko rozhodnutí, ktoré ovplyvnia život v našom meste na dlhý čas. Pokúsim sa predpovedať niektoré z nich:

Spolupráca

Napriek počiatočným nezhodám v mestskom zastupiteľstve druhé zasadnutie poslancov naznačilo, že víťazi novembrových volieb majú záujem spolupracovať. Zásadné návrhy primátora Miloša Tamajku získajú podporu väčšiny poslancov, aj keď zástupcovia iniciatívy Spoločne pre Piešťany nebudú vždy hlasovať v zhode. Ostatní členovia zastupiteľstva nepríjmu úlohu štatistov a aktívne sa budú podieľať na riadení samosprávy.

Funkcie

Niektorých dôležitých ľudí v samospráve nahradia nové tváre. Ešte pred voľbami to avizoval Miloš Tamajka. Zmeny, ktoré prebehnú v súlade so zákonom, väčšina poslancov podporí.

Kúpalisko

Najzásadnejším rozhodnutím tohto roka bude (ne)pokračovanie v projekte Plavecké centrum Piešťany. Poslanci ho ponúknu súkromným investorom. Primátor splní predvolebný sľub a bude rokovať s českým milionárom, ktorý chcel v minulosti stavať kúpalisko pri poliklinike. Kúpeľná komisia však nepovolí čerpanie termálnej vody a Piešťany sa začiatku výstavby nedočkajú ani v tomto roku.

V lete nám preto bude dobrá aj Eva. Vodnopólisti vďaka minuloročnej rekonštrukcii predĺžia sezónu o dva mesiace.

Ďalšie projekty

Pri futbalovom štadióne vznikne nová hala pre Piešťanské Čajky, ktorú stavia súkromný investor. Na dlho sľubované Paralympijske centrum však môžeme aj v tomto roku zabudnúť. Taktiež nezačne výstavba dlho očakávanej cyklocesty z Piešťan do Vrbového.

Veľkú šancu na znovuotvorenie má prírodné kino. V spolupráci s radnicou k tomu prispejú aktivisti. Verejnosť sa do tohto v minulosti obľúbeného priestoru pozrie počas Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny 2015. Prírodné kino bude slúžiť na koncerty a živé vystúpenia, premietanie bude iba zriedka.

Kúpele

Komunikácia medzi radnicou a novým vedením Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany bude zložitejšia. Mesto však svoj podiel v tejto spoločnosti nepredá.

Krajinský most

V rozpočte Trnavského samosprávneho kraja sú teoreticky vyhradené peniaze na opravu spodnej časti jediného cestného premostenia Váhu v Piešťanoch a širokom okolí, ale v tomto roku nebudú na tento účel použité. Kraj uprednostní opravu iných komunikácií, ktoré má vo svojej správe.

Vila Löger

Architektonickú pamiatku na lukratívnom mieste kúpi od Trnavského samosprávneho kraja súkromný investor, na verejno-prospešné účely preto nebude naďalej využívaná.

Podobne ako bývalý internát, bude koncom roka na predaj aj budova Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na Námestí SNP. S veľkým záujmom súkromných investorov sa však nestretne.

Autor: Martin Palkovič

Inzercia