Večer najlepších filmov a seriálov roka 2023 s Petrom Konečným

Rok 2023 priniesol mimoriadne diela v oblasti svetovej kinematografie a seriálovej televíznej produkcie. Výber toho najlepšieho prinesie do Piešťan divácky obľúbený Večer najlepších filmov a seriálov roka 2023. Sprevádzať ním bude známy filmový kritik, šéfredaktor portálu Kinema.sk, spoluautor filmového podcastu Vertigo, online relácie Screener a člen programového tímu najdiváckejšieho slovenského filmového festivalu Cinematik — Peter Konečný.

Desiatky mimoriadnych filmov a seriálov ostatných mesiacov, ktoré ho skutočne zaujali predstaví vo štvrtok 8. februára 2023 o 19:00 v kultúrno-kreatívnom centre ARTA na Kollárovej ulici.

Podujatie je súčasťou najväčšej “šnúry” zameranej na filmové umenie a prebieha dovedna v 18 slovenských mestách. Peter Konečný počas roka cestuje po mnohých festivaloch a vyberá tie najlepšie filmy z moderného vnímania audiovizuálneho umenia. V uplynulom roku videl viac ako 1 000 celovečerných, krátkometrážnych a seriálových titulov. Na podujatí predstaví viac ako 30 filmových krajín. Počas večera diváci uvidia mimoriadne diela svetovej aj domácej kinematografie. Ako Peter vyzdvihuje, je pozoruhodné, ako sa tento druh tvorby stále vyvíja a hľadá nové cesty, ako zaujať často presýtených divákov a diváčky. S priemernosťou a balastom strácať čas nebudeme, pretože k slovu sa dostane iba ozajstná filmová kvalita. Divákov a diváčky čaká 190 minút intenzívneho filmového večera.

Kto je Peter Konečný? Od roku 2000 intenzívne publikuje v niekoľkých printových a elektronických médiách. Šéfredaktor a zakladateľ filmového portálu Kinema.sk. Absolvent katedry filmovej vedy a multimédií na Vysokej škole múzických umení. Tvorca a spolupracovník niekoľkých filmových festivalov a prehliadok. Aktívne pôsobiaci v marketingovej a dramaturgickej oblasti najstaršieho kina na Slovensku – Mladosť. Dlhoročný spolupracovník Rádia_FM a Rádia Slovensko a tvorca internetovej relácie Screener pre denník SME. Aktuálne prednáša po celom Slovensku a venuje sa aj prednáškam pre stredné a vysoké školy. Žije a pracuje v Bratislave.

Zdroj: Tlačová správa KKC ARTA