Slovenský pohár: Čajky spoznali semifinálového súpera

Basketbalistky MBK Ružomberok naplnili papierové predpoklady a v štvrťfinálovom stretnutí Slovenského pohára v basketbale žien zdolali BKM Junior UKF Nitra 77:44 a v sobotu si proti Piešťanským Čajkám zahrajú semifinále.

„Čajky sú podľa mňa favoritkami celého turnaja a my im to chceme znepríjemniť,“ povedal po piatkovej porážke Nitry tréner Ružomberka Juraj Suja.

MBK Ružomberok nastúpi proti Piešťanským Čajkám v sobotu o 15:30 h. O 18.00 h začína ďalší atraktívny zápas medzi Good Angels Košice a ŠBK Šamorín.

Ružomberok bude dnes pre Čajky neľahkým súperom. Domáce basketbalistky sa chcú dostať do finále, aby mohli obhájiť vlaňajšie víťazstvo v Slovenskom pohári.

„Myslím si, že Ružomberok má túto sezónu výbornú kvalitu, ešte sa k tomu aj posilnil. My musíme ukázať vysoký štandard na to, aby sme zápas dokázali zvládnuť. Je mnoho detailov, čo sa týka zápasu. Ja osobne sa nechcem pozerať na Slovenský pohár v celom kontexte, je to momentálne o jednom zápase, o prvej štvrtine, ako sa chceme koncentrovať. Potom pôjdeme ďalej. Ak mám niečo povedať k Slovenskému poháru, tak je tam jeden veľký favorit – Good Angels Košice. Toto je jednoznačné a oni musia potvrdiť, respektíve mali by potvrdiť kvalitu. Spolu s Ružomberkom urobím všetko pre to, aby sme im to znepríjemnili,“ povedal pred turnajom tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil.

Text: M. Duchnovič Foto: M. Palkovič