Basketbal: Boj o titul začína! Čajky odštartujú finále s Banskou Bystricou

Basketbalová Niké Extraliga žien ide do finále a Piešťanským Čajkám stojí v ceste za obhajobou majstrovského titulu už len jeden súper. Basketbalistky Piešťan vyzve vo finálovej sérii najvyššej ženskej súťaže Slávia Banská Bystrica a séria hraná na tri víťazné zápasy odštartuje už v sobotu 15. apríla v Diplomat aréne.

Tým posledným krokom, ktorý stojí pred Čajkami je finálová séria so Sláviou Banská Bystrica. Najčastejší súper Čajok v tejto sezóne sa do finále dostal po dlhých 23 rokoch, keď v semifinále vyradil Ružomberok tiež 3:0 na zápasy. Piešťany sa s týmto súperom stretnú už v tretej súťaži, doteraz si zmerali sily v skupinovej fáze Eurocupe a tiež vo finále Slovenského pohára a zakaždým zvíťazili práve Čajky. Aj preto sú piešťanské basketbalistky pred finálovou sériou favoritkami, no Bystrica im určite nedá nič zadarmo.

„Po postupe do finále sme si mali dostatok času oddýchnuť a načerpať sily na vyvrcholenie sezóny. Síce sme trošku vypadli zo zápasového rytmu, ale máme obaja rovnaké podmienky a môžeme si to tak na férovku rozdať o titul. Doterajšie výsledky vzájomných zápasov hovoria v náš prospech, ale je to finále play-off, hrá sa od 0:0 a stať sa môže hocičo. Bystrica sa po Novom roku výrazne posilnila o kvalitné hráčky, čo sa odzrkadlilo na ich výkonoch aj výsledkoch. My sa však sústredíme na seba, ak ostaneme pri tom, čo sa nám celú sezónu darilo a necháme na ihrisku všetko, verím že budeme úspešní,“ vraví pred začiatkom finálovej série tréner Čajok Peter Jankovič.

Úradujúci šampión chce zakončiť z pohľadu histórie klubu najlepší ročník tým najideálnejším spôsobom – opätovným zdvíhaním majstrovskej trofeje. Stále je však v hre aj možnosť uspieť bez jedinej prehry, keďže Čajky doposiaľ nenašli v Niké Extralige žien premožiteľky. Ďalej treba podotknúť, že sa nehrá len o titul. V hre je totiž aj priama účasť v skupinovej fáze EuroCupu Women, kde má slovenský majster istú miestenku a s určitosťou sa tak vyhne kvalifikačným bojom, ktoré bývajú často zradné, keďže v nich hrozia enormne silní súperi.

Keďže Čajky majú výhodu domáceho prostredia, vo finálovej sérii odohrajú v Diplomat aréne minimálne dva zápasy – v sobotu 15. a 22. apríla vždy o 18:00. V Piešťanoch by sa hral tiež aj prípadný piaty zápas série. Čajky tak budú potrebovať podporu zaplnenej Diplomat arény, aby ich fanúšikovia hnali za obhajobou titulu. „Veríme, že o finálové zápasy bude divácky záujem a spoločne si posledné zápasy sezóny užijeme a dotiahneme ju do úspešného konca.,“ dodal tréner Jankovič.

Finálová séria Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica začína v sobotu 15. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne. Vstupenky v hodnote 7 € budú v predpredaji od utorka do piatku v reštaurácii Diplomat aréna od 11:00 do 13:30 počas obedov. V deň zápasu bude pokladňa v Diplomat aréne otvorená od 16:30.

Program finálovej série Niké Extraligy žien:
15.4.2023 (sobota) 18:00 Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
19.4.2023 (streda) 18:00 Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
22.4.2023 (sobota) 18:00 Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
26.4.2023 (streda) 18:00 Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky – prípadný 4. zápas
29.4.2023 (sobota) 18:00 Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica – prípadný 5. zápas

Zdroj: Tlačová správa – Piešťanské Čajky

Foto: Lukáš Droppan