Slovakman: Do Piešťan príde aj neporaziteľný Petr Vabroušek

Český reprezentant v kúpeľnom meste ešte nikdy neprehral, vlani však uprednostnil iné preteky. Do štartu 15. ročníka dlhého triatlonu Slovakman 226 zostáva len pár dní.

Železní muži a ženy budú o titul Slovakman bojovať v sobotu 5. augusta 2017. Ráno musia absolvovať 3,8 km plávania vo Váhu a v Sĺňave. Potom ich čaká 180 km na bicykli a k tomu ešte bežecký maratón (42,195 km).

„S jednotkou vyrazí aktuálny majster ČR Lukáš Krpec. Dvojku má pridelenú David Jílek a s trojkou vyrazí na trať Petr Vabroušek, ktorý bude určite robiť všetko pre to, aby to v cieli vyzeralo ináč, ako na štartových číslach. Petr ešte v Piešťanoch na Slovakmanovi nikdy neprehral a na vyhlásení výsledkov sa pozeral na svojich súperov vždy z toho najvyššieho stupienka,“ informujú organizátori pretekov prostredníctvom Facebooku.

Českému triatlonistovi Petrovi Vabrouškovi právom patrí prívlastok neporaziteľný. Titul Slovakman získal už sedemkrát. Minulý rok uprednostnil extrémneho Norsemana, tentoraz však v Piešťanoch opäť patrí k favoritom.

„Medzi ženami budú zrejme najväčší súboj o prvé miesto zvádzať Petra Krejčová a Helena Kotopulu. Petra skončila minulú nedeľu v Nice piata v absolutke a svoju vekovú kategóriu s prehľadom vyhrala. Tak uvidíme, koľko síl jej ostalo na obhajobu vlaňajšieho víťazstva,“ pokračujú organizátori a dodávajú: „Na štarte nebude chýbať ani Martin Baláž, ktorý ako jediný na zemeguli absolvoval všetkých štrnásť Slovakmanov a teší sa na toho pätnásteho.“

Slovakman 226 štartuje 5. augusta 2017 na piešťanskej Lodenici, kde sa uskutoční plavecká časť pretekov. Nasleduje bicyklovanie po ceste do obce Červeník. Maratón pobežia účastníci okolo Váhu a cez mestský park.

Text a foto: Martin Palkovič