Poslanci zvolili členov komisií mestského zastupiteľstva

Odborníci z radov verejnosti začnú vedeniu mesta radiť už budúci týždeň. Piešťany majú po novom päť komisií, počet ich členov sa zvýšil.

Zastupiteľstvo na dnešnom rokovaní rozhodlo o zložení odborných komisií. Ľudia sa do nich mohli hlásiť v decembri, prvé zasadnutia sú zvolané na 4. a 5. februára.

Do novembrových volieb ich v Piešťanoch fungovalo desať, jedenástou bola komisia na ochranu verejného záujmu, ktorej zriadenie vyžaduje zákon. Okrem nej je po novom zriadených ďalších päť komisií.

Členmi Komisie pre legislatívu, financie a podnikanie sa dnes stali Jozef Selecký, Lucia Ďuračková, Patrik Petráš, Rastislav Keller, Adriana Ručkayová a Andrej Kollárik. Spomedzi poslancov v nej majú zastúpenie Michal Bezák, Zuzana Svrčeková (podpredsedníčka) a Andrej Klapica (predseda).

Za členov Komisie pre stratégiu, výstavbu a životné prostredie boli zvolení Michal Veselý, Ľubomír Streicher, Peter Haring, Radomíra Škodná a Eva Rohoňová. Jej členmi sú aj poslanci Roman Chudý, Zuzana Svrčeková, Michal Fiala (podpredseda) a Remo Cicutto (predseda).

Komisiu pre školstvo, mládež a kultúru budú tvoriť Alica Kucharovič, Michal Staško, Dominika Rusnáková, Ingrid Galková, Viera Mikesková, Lukáš Mencl a poslanci František Glos, Martin Valo (podpredseda), Iveta Babičová (predsedníčka).

Do Komisie pre šport, rekreáciu a cestovný ruch boli zvolení Peter Bohuš, Martina Hrdinová, Ladislav Lacko, Marcel Martinkovič a Zuzana Hadvigová. Z členov zastupiteľstva v nej budú pracovať Jaroslav Rybárik, Jozef Mičura, Ján Stachura (podpredseda) a Jozef Drahovský (predseda).

Členmi Komisie pre zdravotníctvo, sociálne veci a bývanie z radov verejnosti sa stali Igor Gloss, Marcela Vrbová, Marcela Sedláková, Alena Heřmánková, Veronika Schmidtová, Katarína Krutelová. Poslancov v nej zastupujú Matúš Kromholc, Ján Krupa (podpredseda) a Martin Cifra (predseda).

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič