Piešťany zostanú bordové, hygienik otvorenie škôl neodporúča

K zásadnejšiemu uvoľneniu opatrení v okrese Piešťany na prelome marca a apríla nepríde. Pandemická situácia na Slovensku sa síce zlepšuje, ale okres Piešťany bude aj od 29. marca v III. stupni varovania (bordová farba).

Zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger v utorok (23. 3.) informoval, že v nemocniciach klesá počet hospitalizovaných s ochorením covid-19 a podobný trend má aj počet úmrtí. Situácia sa teda mierne zlepšuje, ľudia by však mali zostať aj naďalej opatrní.

Na základe kritérií COVID automatu bude od pondelka 29. marca okres Piešťany v III. stupni varovania, rovnako ako v aktuálnom týždni. To znamená, že na cestu do práce bude aj naďalej potrebné potvrdenie zamestnávateľa a negatívny test na koronavírus, ktorý nie je starší ako 7 dní. Tráviť čas v prírode a individuálne športovať môžu ľudia v rámci svojho okresu bez testu, ale ísť sa prejsť mimo svoj okres je aj naďalej zakázané.

O otvorení materských a základných škôl rozhodujú v III. stupni varovania ich zriaďovatelia na základe odporúčania regionálneho hygienika. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave neodporúča od 29. marca v okrese Piešťany prevádzkovať prezenčnú výučbu. Výnimku majú deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu.

Text: Martin Palkovič