Piešťany zaujali v Kuvajte vďaka kúpeľom i ďalším atraktivitám

Slovenské liečebné kúpele Piešťany, Rezort Piešťany a Trnavský kraj zážitkov  naštartovali spoluprácu s kuvajtskými cestovnými kanceláriami s cieľom opätovne do destinácie prilákať klientelu z tejto blízkovýchodnej krajiny. Priamo v Kuvajte navštívilo prezentáciu viac ako  50 vybraných touroperátorov, médií a blogerov, ktorí potvrdili záujem o liečebné  procedúry, ale aj o prírodné unikáty a kultúrne pamiatky.

Prezentácia spojená s workshopom sa uskutočnila 16. januára 2024 za účasti zástupcov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany, Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany a Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj. Okrem unikátnej liečivej sily termálnych prameňov bolo jej súčasťou aj predstavenie atraktivít zo všetkých regiónov Trnavského kraja.

„Už takmer polstoročie poznajú Kuvajťania Trnavský kraj, a to aj vďaka piešťanským kúpeľom. Ich zvyk dovolenkovať v našej destinácii žiaľ narušila pandémia. Chceme ich opätovne zaujať, čo je príležitosť predstaviť im spolu s medicínskymi účinkami liečivých prameňov aj všetky ďalšie atraktivity Trnavského kraja. Jedinečnou výsadou v destinácii je medzinárodné letisko v Piešťanoch, ktoré záujemcom umožňuje cestovať sem pohodlne a rýchlo,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

„Podľa štatistík z piešťanských kúpeľov  v minulom roku začal rásť počet návštevníkov prichádzajúcich z Kuvajtu. Našim cieľom je, aby sme tieto čísla zvýšili na počty pred pandémiou nakoľko  práve z tejto krajiny sme mali najvyššiu návštevnosť oproti ostatným štátom okolo Perzského zálivu. Marketingovými aktivitami, prezentáciou v médiách i osobnými obchodnými stretnutiami na to teraz nadväzujeme, pričom upriamujeme pozornosť na celý Trnavský kraj – od Žitného ostrova až po Záhorie,“ vysvetlila Agáta Mikulová, riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Na prezentáciu prišli zástupcovia cestovných kancelárií, ktoré pobyty v Piešťanoch svojim klientom už predtým ponúkali, ale aj touroperátori, pre ktorých je táto destinácia málo známa. Zhodli sa, že im bol predstavený produkt zaujímavý pre bonitnú klientelu.

„Piešťany sme prezentovali ako mesto zdravia, ktoré je plné zelene a rozprestiera sa okolo rieky  ponúkajúcej rozmanité možnosti na trávenie voľného času. Práve množstvo športových aktivít a kultúrnych podujatí má potenciál prilákať veľa Kuvajťanov. Piešťanský región je totiž atraktívny nie len pre klientov prichádzajúcich za kúpeľnou liečbou, ale aj pre ich blízkych,  ktorí chcú dovolenku tráviť aktívne, spoznávať kultúrne pamiatky, užívať si pre nich vzácnu zeleň alebo nakupovať,“  dodala Tatiana Nevolná, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

„Ochorenia pohybového aparátu, potreba rehabilitácie, ale aj čoraz dôležitejšia prevencia. Na to všetko sa v piešťanských kúpeľoch zameriavame a mimoriadne liečivé účinky piešťanského bahna a termálnej vody sú v Kuvajte dobre známe. Predstavili sme im však aj medicínske novinky a rôzne druhy inovatívnej liečby, vďaka ktorým v pomoci našim klientom napredujeme,“ zdôraznil Boris Bánovský, lekársky riaditeľ Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany.

Dobrou správou je, že sa zjednodušil proces vydávania víz, čo nepochybne nárastu návštevnosti prospeje. Ide teda o trh, ktorý má potenciál aj na zavedenie priameho leteckého spojenia, pri ktorom by bolo využité medzinárodné letisko priamo v kúpeľnom meste Piešťany.

Zdroj: Tlačová správa – OOCR Rezort Piešťany