O finančnú podporu žiadajú poslancov aj tenisti

Symbolické nájomné aj príspevky na energie a nevyhnutnú rekonštrukciu. To sú požiadavky Tenisového klubu Kúpele Piešťany. List obdržali členovia mestského zastupiteľstva na svojom júlovom rokovaní, keď pred nich so žiadosťou o podporu predstúpili aj zástupcovia plaveckých klubov a hokejových fanúšikov.

Nájomné má byť symbolické

Tenisti predložili vedeniu mesta a zastupiteľstvu kompletnú účtovnú bilanciu za posledné tri roky. Klub si od samosprávy prenajíma kurty a ďalšie priestory na Ulici E. Belluša. Len tento rok by mal za nájomné zaplatiť vyše 4 700 eur. Jeho zástupcovia žiadajú, aby výška nájomného bola symbolická. Navrhujú 1 euro ročne.

Takisto by chceli, aby samospráva hradila aj časť nákladov na energie. Sumu príspevku vyčíslili na 10-tisíc eur za rok, pričom vlani zaplatili za energie 16-tisíc eur.

Žiadajú aj o pokrytie nákladov na nevyhnutné rekonštrukcie. V havarijnom stave je podľa nich vodovodné potrubie. Opravu potrebuje aj strecha a budova tenisovej haly vyžaduje zateplenie.

Doteraz sa im podarilo prerobiť šatne, toalety, osvetlenie, vymeniť povrch kurtov, opraviť kotolňu a fasády. V posledných rokoch musia tiež riešiť zatekanie a tepelné úniky.

Boj o prežitie

„Športovými výsledkami sme prispeli k mimoriadnej propagácii mesta, bez nadsadenia môžeme úspechy tenistov zaradiť v rámci mesta na najvyššie priečky, o čom svedčia i výsledky pravidelných ankiet,“ píšu v liste zástupcovia klubu a zdôrazňujú, že všetky prostriedky získané vlastnou činnosťou použili na zabezpečenie súťažného športovania mládeže.

Tenisový klub Kúpele Piešťany každoročne organizuje tri medzinárodné podujatia a súťažný kalendár klubu zahŕňa v letnej sezóne viac ako 50 súťažných dní. Prezident Gustáv Niepel a riaditeľ Rudolf Vrábel v liste ďalej uvádzajú, že svoju žiadosť predkladajú v čase, keď klub bojuje o prežitie.

Mestské zastupiteľstvo sa žiadosťou tenistov budú zaoberať zrejme až na svojom septembrovom rokovaní. V tomto období by mali vznikať aj prvé návrhy mestského rozpočtu na budúci rok.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Inzercia