Na Banke budú súťažiť hasiči vo dne, v noci

Koncom letných prázdnin sa na futbalovom štadióne v obci Banka po prvýkrát uskutoční Súťaž mladých hasičov o putovný pohár starostky obce Banka, ktorú organizuje Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Banka v spolupráci s DHZ Lúka. Súťažné tímy sa môžu prihlásiť do konca júla. V ten istý deň si hasiči zmerajú sily aj v ligovej súťaži – po tme.

1. ročník detskej hasičskej súťaže sa na futbalovom ihrisku uskutoční v sobotu 24. augusta. Súťažiť sa bude od 9.30 hod. v požiarnom útoku, začne o 9.30 hod., pričom každý tím má dva pokusy. Štartovať môžu chlapčenské, dievčenské aj zmiešané družstvá. O občerstvenie je postarané.

Večer sa ihrisko stane zázemím pre nočnú hasičskú súťaž. 10. kolo Západoslovenskej hasičskej ligy sa začne po zotmení o 21. hodine.

Dobrovoľný hasičský zbor bol na Banke založený v roku 1891. Bananskí hasiči obnovili svoju činnosť po desaťročiach stagnácie vlani vo februári, pričom sa zamerali predovšetkým na výchovu hasičskej mládeže. Dvakrát do týždňa sa na futbalovom ihrisku stretávajú chlapci aj dievčatá, ktorí sa spolu s trénermi venujú okrem požiarneho útoku aj výučbe teórie hasenia či prvej pomoci. Okrem Drakov, ktorí majú od 8 do 15 rokov, sa bananským hasičom podarilo vytvoriť aj prípravku, ktorú tvoria Dráčikovia v predškolskom veku.

Text a foto: vv