Hádzaná: Muži MHK Piešťany si pripísali prvé jarné víťazstvo

9.4.2022 muži
MHK Piešťany – HŠK Kolárovo 44:40 /24:17/

V 18. kole hostili Piešťany hráčov Kolárova. V zápase hranom v rýchlom tempe sa striedali útoky na obidvoch stranách. Zápas bol nezvyklo bohatý na góly a hrala sa ofenzívna hádzaná, kde boli lepšie útoky ako obrany. Od začiatku sa družstvá striedali vo vedení a do 10. min. bol stav vyrovnaný 6:6. V tejto časti zápasu sa za Piešťany strelecky presadzoval hlavne Borek. Po úspešných zákrokoch Pistu a rýchlych góloch z protiútokov odskočili domáci v 15. min. na 10:6. Útoky sa naďalej striedali na oboch stranách a Piešťany si najmä vďaka úspešnej streľbe postupne v 25. min. vybudovali náskok 20:14. V posledných sekundách polčasu ešte zvýšil náskok dobre hrajúci Jakubík na polčasových 24:17.

V druhom polčase do 50. min. si udržiavali domáci vedenie 37:30, avšak po troch chybách v rozohrávke dovolili hosťom z protiútokov v priebehu minúty znížiť na 37:33. Od tohto momentu začali byť domáci nervóznejší a prestali sa strelecky presadzovať. V záver stretnutia zobral na seba zodpovednosť Varačka a svojimi štyrmi gólmi udržal vedenie domácich. V závere zápasu Piešťany aj napriek dvojnásobnému vylúčeniu dotiahli zápas k prvému jarnému víťazstvu. Najbližšie 23.4.2022 o 12:00 hostíme doma lídra tabuľky Martin.

Zhodnotenie trénera:
Do zostavy sa vrátil po zranení Borek, ktorý bol dnes spolu s Jakubíkom a Varačkom pri streleckej chuti. Dôležité bolo v tomto zápase rozložiť záťaž zápasu na čo najväčší počet hráčov. Kolárovo prišlo s mladým družstvom hrajúcim rýchlo smerom dopredu aj po góle. Všetci hráči, ktorí zasiahli do hry sa postupne strelecky presadili okrem Majerníka, ktorý však vytváral gólové šance pre ostatné spojky. Napriek viacerým technickým chybám sa dnes vracali hráči poctivejšie do obrany a získali viacero lôpt späť. Družstvo podalo bojovný a kolektívny výkon.

Zostava MHK : Pista – Ondrejička 3, Matejovič 2 Majerník, Vlado 2, Schuchmann 1 , Stano 2, Varačka 10, Soldán 2 ,Borek 12, Moravčík, Jakubík 10,Salvata 2,

8.4.2022 dorastenky
Zlatná na Ostrove – MHK Piešťany 40:28 /21:15/

Piešťany cestovali k lídrovi súťaže, ktorý ešte neprehral, s cieľom odohrať čo najlepší zápas. V prvom polčase sa darilo Piešťanom eliminovať najväčšiu zbraň domácich – rýchle protiútoky, z ktorých domáce trestali každú chybu v rozohrávke. V útoku sme si vytvárali šance, ktoré sme aj premieňali a držali do 12. min. vyrovnaný stav 9:9 a dokonca v 13. min. sme išli po góle Šnajdárovej do vedenia 9:10. V domácej bráne sa postupne rozchytala brankárka a viacerými výbornými zákrokmi vychytala šance Piešťan, ale aj zakladala protiútoky, po ktorých domáce postupne odskočili na polčasových 21:15.

V druhom polčase obe družstvá predvádzali útočnú hádzanú s množstvom zakončení. Piešťany v druhom polčase útočili na postavenú obranu, za ktorou výborne zachytala brankárka a Zlatná ťažila z rýchlych protiútokov, ktoré majú výborne zvládnuté a postupne zvyšovali svoj náskok.

Zhodnotenie trénera:
V zápase bohatom na góly sa hralo maximálne korektne, o čom svedčí iba jedno vylúčenie na oboch stranách. Zápas sa hral v rýchlom tempe . Strelecky sa hráčky o góly podelili. Naše brankárky mali viaceré zákroky, no proti rýchlim protiútokom nemali šance. Treba povedať, že proti lídrovi súťaže sme podali sympatický výkon, škoda len viacerých nepremenených šancí najmä z krídla . Ale chcem dievčatá pochváliť za bojovný kolektívny výkon a stále sa zlepšujúcu hru.

Zostava: Múčková N., Barlová – Múčková S. 6, Brandhuber 5, Miklušáková 1, Samuhelová 1, Fedorková 6, Noskovičová, Šnajdárová 4, Kopálová 5

Text a foto: Martin Nedorost

Photo by Pascal Swier on Unsplash