Domum získal 133-tisíc eur na pomoc obetiam domáceho násilia

Dotácia z rozpočtovej rezervy predsedu vlády pokryje náklady na nábytok, ale i na spotrebiče v ubytovacích bunkách, ktoré využívajú ľudia s potrebou núdzového bývania. Ministerstvo práce a sociálnych vecí prispeje na interiérové vybavenie nocľahárne.

Zariadenie sociálnych služieb Domom patrí pod Mestský úrad Piešťany. O získaní dotácií informoval hovorca radnice Martin Ričány. Finančná pomoc vo výške 133 200 eur z Úradu vlády SR je určená pre obete domáceho násilia.

„Vďaka dotácii sa obnoví v zariadení núdzového bývania interiérový nábytok – kuchynky, skrine, postele, stoly, stoličky, matrace, paplóny, vankúše. Zakúpia sa sady príborov, tanierov, hrncov, ale aj elektrospotrebiče – chladničky, mikrovlnné rúry, elektrické sporáky, dvojplatničky, pračky. Finančné prostriedky z dotácie sa použijú aj na výmenu podlahovej krytiny, sprchovacích kútov, sanáciu omietok, maľovanie priestorov a výmenu elektrického osvetlenia v ubytovacích bunkách zariadenia núdzového bývania,“ upresnila Marcela Vrbová, vedúca Zariadenia sociálnych služieb Domum.

Dodala, že Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pridelilo Domumu dotáciu vo výše 2 395 eur určenú na rozvoj sociálnych služieb v nocľahárni. „Občania bez domova sa môžu tešiť na nové interiérové vybavenie nocľahárne – stoličky, poličky, vešiakové skrine, botník, úložnú skriňu,“ uzavrela M. Vrbová.

Zdroj: piestany.sk

Photo by Maxim Hopman on Unsplash