Covid-19: Okres Piešťany má druhý najvyšší prírastok od začiatku pandémie

Na Slovensku v utorok (13. októbra) pribudlo 1 410 pozitívne testovaných osôb na ochorenie Covid-19, ukončených vyšetrení bolo 10 228. V okrese Piešťany zaznamenali 10 nových prípadov, deň predtým ich bolo 8.

„V nemocniciach je hospitalizovaných 476 pacientov, potvrdené ochorenie Covid-19 má 398 z nich. Na JIS je 18 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 48 pacientov,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva s tým, že v utorok pribudlo k vyliečeným 321 ľudí, spolu ich je už 6 709. Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu tohto ochorenia je 66.

Nové prípady pribúdajú aj v piešťanskom regióne, ktorý je od konca minulého týždňa zaradený medzi najviac rizikové. Najviac nových prípadov za jeden deň pribudlo v okrese Piešťany v utorok 6. októbra. Bolo ich 19. Presne o týždeň neskôr sa počet obyvateľov regiónu s pozitívnym výsledkom testu za jeden deň zvýšil o 10.

„Nákaza sa šíri najmä kontaktmi s pozitívnymi osobami v rodinách a na pracoviskách. Početnejší výskyt preto eviduje väčšina krajských miest. Nákazy sa objavujú aj v zariadeniach sociálnych služieb, v zdravotníckych zariadeniach a na školách,“ uviedol všeobecne k novým prípadom Úrad verejného zdravotníctva SR.

Základná škola na Mojmírovej ulici v Piešťanoch informovala, že tento týždeň sú v domácej karanténe žiaci jednej triedy. Ich vyučovanie prebieha dištančne. „Vedenie školy dôrazne žiada rodičov,m aby dôsledne sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia Covid-19 telefonicky kontaktovali detského ošetrujúceho lekára,“ uvádza na svojej web stránke ZŠ Mojmírova.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič