Cirkevná škola prevzala štafetu zbierky Malý nákup, veľká pomoc

K iniciatíve, ktorá vznikla vďaka dobrovoľníkom v kultúrno-komunitnom centre Arta, sa postupne pridali viaceré piešťanské stredné školy. V pondelok 31. mája symbolickú štafetu od riaditeľky Strednej odbornej školy obchodu a služieb Anny Zálešákovej prebrala Helena Križanová z Cirkevnej spojenej školy.

„Sme radi za skutočnosť, že nám školy v Piešťanoch pomáhajú vytvárať  komunitu, ktorá je ochotná pomáhať sociálne slabším rodinám a jednotlivcom v núdzi nielen počas pandémie. Vďaka  Piešťancom  s veľkým srdcom sa nám podarilo naplniť potravinový sklad a pravidelne prerozdeľovať potraviny i drogériu do rodín, ktoré sa ocitli v krízovej životnej situácii,“ povedala Simona Petrušová z Centra pomoci človeku Piešťany.

Dodala, že práve v pondelok 31. mája sa začal Medzinárodný týždeň charity 2021 a zbierka je jednou z viacerých sprievodných aktivít a podujatí Trnavskej arcidiecéznej charity.

Po kultúrno-komunitnom centre Arta, Gymnáziu P. de Coubertina, Hotelovej akadémii Ľ. Wintera a Strednej odbornej škole obchodu a služieb pokračuje v zbierke Cirkevná spojená škola.

Trvanlivé potraviny a drogériu môžu ľudia nosiť do hlavnej budovy školy na Štefánikovej ulici počas vyučovania od 2. do 11. júna.


Ak by ste aj vy radi pomohli, nakúpte v obchode niektoré položky z tohto zoznamu:

Potraviny – trvanlivé mlieko, detská krupica, cereálie, vločky, musli, cukor, cestoviny, slížiky, múka, ryža, sáčkové polievky, čaj, strukoviny (šošovica, fazuľa, hrach), konzervy (paštéty, rybičky), zemiaky, jablká, kečup, horčica, kakao, müsli, korenie, rasca, majorán, piškóty, keksíky, sladkosti

Drogéria – sprchový šampón, mydlo, pasta, kefky (aj detské), detské plienky (veľkosť 1-4), papierové vreckovky, toaletný papier, jar, prach na pranie, čistič na podlahy, wc čistič


 

Text: Martin Palkovič Foto: Simona Petrušová