Bitku v parku nahlásili neskoro, polícia páchateľov nemá

Napadnutie dvoch účastníkov festivalu Cinematik preverujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Poškodení by mali volať policajtov ihneď.

Partia útočníkov v kuklách napadla v utorok v noci v mestskom parku dvoch mužov, ktorí skončili s rozbitými hlavami. O prípade ako prvý informoval portál PNky.sk, podľa ktorého sa vracali z nočného premietania festivalu Cinematik.

Malo ísť o šesť mladíkov maskovaných lyžiarskymi kuklami. Žiadny jasný dôvod k násiliu nemali. Mužov síce zbili, ale nič im neukradli. Mohlo preto ísť o extrémistov, ktorí sa vyvŕšili na účastníkoch filmového festivalu. Ich totožnosť je zatiaľ neznáma.

„Polícia trestné oznámenia prijala a vzhľadom na popis skutku a rozsah zranení, polícia udalosť preveruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ informovala hovorkyňa Martina Kredatusová.

Dodala, že prípad nahlásila príbuzná jedného z poškodených so značným časovým odstupom. On sám sa na políciu dostavil až v utorok večer, teda 18 hodín po incidente.

„V takýchto prípadoch odporúčame, aby poškodení neváhali a čo najskôr udalosť nahlásili prostredníctvom linky 158. Polícia tak môže konať bezprostredne po incidente a je väčšia šanca na vypátranie páchateľov,“ uzavrela hovorkyňa.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia