Zväz s výstavbou hokejovej haly v Piešťanoch nepomôže

Plán postaviť vedľa zimného štadióna tréningovú hokejovú halu sa v blízkej budúcnosti nestane realitou. Mesto síce zareagovalo na výzvu Slovenského zväzu ľadového hokeja, ale žiadosť nebola úspešná.

Projekt, ktorý v októbri prezentoval primátor Peter Jančovič zástupcom hokejového zväzu, bol podobný tomu, na ktorý radnica dostala koncom roka 2013 dotáciu z rezervy predsedu vlády. Okrem iného by vyriešil problém s chladením ľadovej plochy tunajšieho zimného štadióna.

„Žiaľ, neboli sme úspešní. Sme hokejové mesto, máme výborné ubytovacie kapacity aj podmienky na regeneráciu športovcov. Boli sme pripravení a dúfali sme, že máme šancu, ale nevyšlo to,“ zhodnotil primátor.

Výstavba tréningovej haly by podľa nájomcu zimného štadióna Jaroslava Lušnáka vyriešila nedostatok ľadohodín pre mládež aj problém so zastaralým chladením, ktoré vyžaduje výmenu alebo ďalšie investície. „Mrzí nás to a myslím si, že je to veľká škoda aj pre slovenský hokej,“ dodal J. Lušnák.

Piešťany už niekoľko rokov poskytujú zázemie pre hokejový klub výcvikového strediska reprezentácie Slovenska hráčov do 20 rokov. Minulý týždeň sa tu uskutočnil Turnaj štyroch krajín, na ktorom si zmerali sily hokejisti tejto vekovej kategórie zo Švajčiarska, Nemecka, Nórska a Slovenska. V auguste sa tu konal prestížny Hlinka Gretzky Cup a v apríli sa na piešťanskom lade pripravovala na majstrovstvá sveta slovenská hokejová reprezentácia s hviezdami ako Tomáš Tatar a Richard Pánik.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič