Župné výjazdové jednotky už zaočkovali 1 000 ľudí

Vakcína sa vďaka výjazdovému očkovaniu dostáva aj k ľuďom, ktorí z rôznych dôvodov nemôžu prísť do veľkokapacitných centier. Od spustenia tejto služby koncom apríla bola vakcína podaná viac ako 1 000 seniorom. Boli medzi nimi aj obyvatelia Moravian nad Váhom. Vyše 50 imobilných obyvateľov dostalo vakcínu priamo v domácnostiach.

O možnosti registrovať sa na očkovanie výjazdovou jednotkou informovali samosprávy Piešťanského okresu už začiatkom mája. V obciach túto možnosť oznámili obyvateľom prostredníctvom miestneho rozhlasu aj internetových stránok. Zaregistrovať sa mohli aj imobilní obyvatelia mesta Piešťany. V Moravanoch nad Váhom zdravotníci z výjazdovej jednotky podali vakcíny záujemcom 18. mája v priestoroch Kultúrneho domu.

„Trnavská župa očkovanie zabezpečuje od februára vo veľkokapacitných očkovacích centrách. Aktuálne ich máme až päť, ďalšie sa nachádzajú v zdravotníckych zariadeniach. Niektorí obyvatelia sa však nemôžu dostať na očkovanie. Rozhodli sme sa preto zriadiť výjazdovú očkovaciu službu a chodiť očkovať priamo do obcí. Som rád, že je o ňu veľký záujem. Takto sme vakcínu Pfizer dostali už k viac ako 1 000 ľuďom,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Výjazdovo sa očkuje vo všetkých častiach kraja. Službu využili napríklad obce Biely Kostol, Dojč, Gabčíkovo, Horný Bar, Jurová, Moravany nad Váhom, Ružindol či Trstená na Ostrove.

„Našim cieľom je zvýšiť percento zaočkovanosti. Záujemcovia o očkovanie našou výjazdovou očkovacou jednotkou sa môžu hlásiť priamo na obecných a mestských úradoch. Imobilných a ťažko chodiacich obyvateľov zapisujú do databázy všeobecní lekári,“ dodal župan Viskupič.

Výjazdová očkovacia služba trnavskej župy navštevuje aj obecné, mestské a župné zariadenia sociálnych služieb. Doteraz išlo napríklad o župné zariadenia v Okoči a Zavare, zariadenia mesta Trnava na ulici Terézie Vansovej a Coburgovej, mestské zariadenie Domum v Piešťanoch, ako aj neverejné zariadenia Comitas v Trnave alebo Karolína v Cíferi. Začiatkom uplynulého týždňa sa začalo preočkovávať druhou dávkou vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech, napríklad v Dennom stacionári Comitas v Trnave.

Výjazdová očkovacia služba trnavskej župy navštevuje aj obecné, mestské a župné zariadenia sociálnych služieb. Doteraz išlo napríklad o župné zariadenia v Okoči a Zavare, zariadenia mesta Trnava na ulici Terézie Vansovej a Coburgovej, mestské zariadenie Domum v Piešťanoch, ako aj neverejné zariadenia Comitas v Trnave alebo Karolína v Cíferi. Začiatkom uplynulého týždňa sa začalo preočkovávať druhou dávkou vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech, napríklad v Dennom stacionári Comitas v Trnave.

Zdroj a foto: Tlačová správa – TTSK