Župné štipendiá za mimoriadne výsledky získali aj študentky piešťanského gymnázia

V roku 2021 Trnavský samosprávny kraj odmenil 20 študentov stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti za mimoriadne výsledky a úspechy vo vedomostných a športových súťažiach. Každý z nich získal štipendium v hodnote 500 eur.

„Veľmi ma teší, že sme aj tento rok ocenili talentovaných študentov za ich mimoriadne úspechy. Je obdivuhodné, že aj napriek mnohým obmedzeniam sa dokázali na súťaže plnohodnotne pripraviť,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič po ceremoniáli v stredu 24. novembra 2021 v priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave.

Trnavský samosprávny kraj udeľuje takéto štipendiá každoročne pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva. Laureátmi sa môžu stať študenti, ktorí získali prvé až tretie miesto na celoslovenských súťažiach alebo dosiahli úspech na medzinárodných súťažiach v športových disciplínach a vedomostných olympiád.

Elise Mária Ábelová z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch dostala štipendium za úspech v celoštátnom kole olympiády v anglickom jazyku. Odmenené boli aj jej spolužiačky. Olivia Ana Šprláková-Zmorová má šesť zlatých medailí z majstrovstiev Slovenska juniorov i seniorov v plávaní. Slovensko úspešne reprezentovala na európskom šampionáte. Ester Oravcová dosiahla viacero úspechov vo vodnom lyžovaní vo vekovej kategórii junioriek i žien. Katarína Špániková bola tretia v celoštátnom kole 55. ročníka Biologickej olympiády a získala cenu dekana Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského.

Zdroj: Tlačová správa TTSK