Župná nadácia DAR poskytuje adresnú finančnú pomoc

Od roku 2004 pomohla Nadácia DAR viac ako 440 rodinám v ťažkej životnej situácii, pričom rozdelila takmer 200-tisíc eur.

Trnavský samosprávny kraj na konci minulého roka zorganizoval predvianočný charitatívny bazár, na ktorom boli vystavené ručne vyrobené výrobky klientov sociálnych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti župy. Príjmy nadácie tvoria aj dve percentá z daní fyzických a právnických osôb, ktoré je tento rok možné poukázať do konca apríla.

Podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča pomáhala Nadácia DAR v minulom roku najmä ľuďom, ktorí potrebovali pomoc v oblasti liečby a rehabilitácie. Príspevok na pokrytie takýchto výdavkov získala aj Jana Babicová, ktorá po dopravnej nehode v roku 2012 zostala v kóme. Aj vďaka podpory rodiny sa jej znovu podarilo postaviť na vlastné nohy. Následne vydala aj knihu s názvom Deň nula, v ktorej opisuje svoje spomienky.

„Pomohli sme aj rodine pani Krivošíkovej, ktorá sa spolu s manželom stará o dvoch synov s diagnózou autizmus. Nadácia DAR prispela na nákup pomôcok do špeciálnej terapeutickej miestnosti a sprostredkovala aj pomoc od občianskeho združenia Samária, ktorého činnosť župa finančne podporuje,“ povedala správkyňa župnej nadácie Ivana Ondrušková.

Text: Martin Palkovič

Zdroj: Tlačová správa TTSK