Župa zabezpečila ranné a nočné vlakové spoje medzi Leopoldovom a Hlohovcom

Nad rámec doteraz platného grafikonu pribudli v súvislosti s uzatvorením mosta v Hlohovci viaceré vlakové spoje. Budú premávať od 4. apríla predbežne do 20. októbra 2022. Kraj ich u Železničnej spoločnosti Slovensko objednal na vlastné náklady.

Ranný pridaný spoj bude odchádzať z Leopoldova o 3:40 hod. s príchodom do Hlohovca o 3:46 hod. Vlak následne z hlohoveckej stanice odíde o 3:52 hod. a do Leopoldova príde o 3:58 hod. Uvedené spoje budú premávať denne, teda aj počas pracovných dní, víkendov a voľných dní.

Vlakový spoj, ktorý bude pridaný večer, bude mať pravidelný odchod z Leopoldova o 22:20 hod. s príchodom do Hlohovca o 22:26 hod. Vlak z hlohoveckej stanice odíde o 22:35 hod. s pravidelným príchodom do Leopoldova o 22:41 hod. Uvedené dva spoje budú premávať počas pracovných dní.

„Okamžite sme reagovali na uzavretie hlohoveckého mosta, ktoré prišlo v záujme zachovania bezpečnosti a zdravia o tri týždne skôr, ako bolo pôvodne plánované. Do praxe sme uviedli upravené cestovné poriadky prímestskej autobusovej dopravy, vďaka ktorým sa cestujúci dostanú aj na železničné stanice,“ skonštatoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Dodal, že vlakové spojenia medzi Hlohovcom a Leopoldovom sú v aktuálnom grafikone výrazne posilnené. „Navyše sme iniciatívne objednali ďalšie vlaky, a to skoro ráno a neskoro večer. Týmto krokom sme vyšli v ústrety zamestnancom, ktorí pracujú na zmeny. Ďakujem Železničnej spoločnosti Slovensko, že operatívne vyhovela našej žiadosti.“

Trnavský samosprávny kraj zaplatí za objednané výkony z vlastného rozpočtu 35-tisíc eur.

Zdroj: Tlačová správa TTSK