Župa zabezpečila ďalšie posilnenie vlakovej dopravy medzi Hlohovcom a Leopoldovom

Trnavský samosprávny kraj v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) zabezpečil ďalšie posilnenie vlakovej dopravy na trase medzi Hlohovcom a Leopoldovom. Župa tak operatívne zareagovala na zvýšený záujem verejnosti o cestovanie vlakmi po uzatvorení cestného mosta v Hlohovci, ktorý prechádza komplexnou rekonštrukciou.

Kapacity dvoch ranných vlakov budú zdvojnásobené. V rannej a poobednej špičke, ako aj neskoro večer, budú zavedené nové, mimoriadne spoje. Aktualizovaný grafikon spojov vedených v pracovných dňoch začne platiť po veľkonočných prázdninách, teda od stredy 20. apríla 2022, a bude zverejnený na www.hlohoveckymost.sk.

„Na vlastné náklady sme až do októbra objednali ďalšie mimoriadne spoje, ktoré pokryjú dopyt cestujúcich v rannej a poobedňajšej špičke, respektíve neskoro večer. V spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko sme zabezpečili aj možnosť prestupu na ďalšie vlaky. Podobne prispôsobujeme aj cestovné poriadky prímestských autobusov. Pri železničnej stanici v Leopoldove sme pripravili 60 dodatočných parkovacích miest a pri športovej hale v Hlohovci sprístupníme dočasné parkovisko až pre 150 áut,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Prepravné kapacity budú zdvojnásobené na spojoch odchádzajúcich z Hlohovca do Leopoldova o 5:45 hod. a v opačnom smere s odchodom z Leopoldova o 6:38 hod. Kapacita vlakovej súpravy oboch uvedených vlakov bude zvýšená na celkovo 342 miest na sedenie a 240 miest na státie.

Počas rannej špičky bude pridaný nový spoj s odchodom z Hlohovca o 6:55 hod., ktorý má príchod do Leopoldova o 7:00 hod., kde môžu cestujúci prestúpiť na regionálny rýchlik do Trnavy a Bratislavy s odchodom o 7:04 hod.

Popoludní budú pridané dva mimoriadne vlaky, v oboch smeroch po jednom. Prvý vlak bude vyrážať z Leopoldova o 14:34 hod. s pravidelným príchodom do Hlohovca o 14:41 hod. Na uvedený vlak je možné prestúpiť z vlaku REX 1733 z Bratislavy a Trnavy. Druhý osobný vlak bude premávať v opačnom smere, teda s odchodom z Hlohovca o 14:53 hod. a príchodom do Leopoldova o 14:59 hod. Z uvedeného vlaku je možné prestúpiť na rýchlik do Bratislavy s odchodom o 15:04 hod.

Úpravy sa týkajú aj neskorých večerných spojov, ktoré budú rozšírené. Osobný vlak odchádzajúci z Trnavy o 22:30 hod. bude z Leopoldova predĺžený až do Hlohovca, kde bude mať pravidelný príchod od 23:12 hod. Vlak následne vyrazí v opačnom smere z Hlohovca o 23:18 hod. a príde do Leopoldova 23:20 hod.

S úmyslom zvýšiť komfort cestujúcich obyvateľov trnavská župa vytvorila možnosť parkovania 60 osobných áut na železničnej stanici v Leopoldove. Aktuálne prebiehajú práce na vybudovaní dočasného parkoviska pre 150 áut pri športovej hale v Hlohovci. Vyznačené budú aj parkovacie miesta v Šulekove, a to v počte 60 na Priemyselnej a 40 pred nákupných centrom.

Trnavská župa je v dennom kontakte s prímestským autobusovým dopravcom ARRIVA Trnava a optimalizáciou cestovných poriadkov operatívne reaguje na podnety verejnosti.

Zdroj: Tlačová správa TTSK