Župa zabezpečí cez víkend očkovanie v Piešťanoch i v Trnave

Trnavský samosprávny kraj aj počas štvrtého novembrového víkendu ponúkne možnosť nechať sa zaočkovať proti ochoreniu covid-19 vo všetkých siedmich okresných mestách. V Piešťanoch budú očkovať v piatok a v sobotu (26. a 27. novembra).

Jednodávková vakcína Janssen od firmy Johnson & Johnson, ktorá je určená pre záujemcov od 18 rokov, bude k dispozícii v piatok i v sobotu od 9.00 do 16.00 v obchodných domoch Tesco v Piešťanoch aj v Trnave. Iba v sobotu ju budú podávať i v Tescu v Hlohovci a to v rovnakom čase. Na toto očkovanie nie je potrebná registrácia, záujemcovia musia mať so sebou kartu poistenca a doklad totožnosti.

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) Trnava, ktoré je v priestoroch SOŠ elektrotechnickej na Sibírskej ulici č. 1, budú v sobotu očkovať od 8.00 do 12.30 h vakcínou od firmy Moderna ľudí nad 18 rokov. V čase od 13.00 do 18.00 h tam budú zdravotníci podávať vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech pre záujemcov od 12 rokov.

V nedeľu dostanú záujemcovia vo VKOC Trnava (Sibírska 1) jednodávkovú vakcínu Janssen v čase od 8.00 do 14.00 h a popoludní (14.30 až 18.00 h) tam budú očkovať vakcínou Pfizer/BioNTech.

Aj tentoraz platí pravidlo, že registrovaní záujemcovia majú prednosť pred neregistrovanými. Registrácia prebieha na vakcinacia.nczisk.sk. Je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky, ktoré sú dostupné na tejto adrese. Neplnoletí záujemcovia musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj pri podaní druhej alebo tretej dávky vakcíny.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič