Župa ocení osobnosti, je medzi nimi aj Jozef Metelka

Trnavská župa pokračuje v tradícií oceňovania významných osobností a kolektívov za osobitný prínos k rozvoju TTSK, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, charitatívnej, vedeckej, pedagogickej, kultúrnej, umeleckej, publicistickej oblasti, v oblasti sociálnej starostlivosti, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti, za prejavy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva.

V tomto roku bude ocenených 25 jednotlivcov a 6 kolektívy. Medzi osobnosťami kultúry nechýbajú jubilanti Ján Schultz, ktorý v 1969 založil pri Gymnáziu Jána Hollého v Trnave, úspešný spevácky súbor Cantica Nova, či amatérsky herec, od roku 1962 člen divadelného súboru Disk, Ján Rampák.

Medzi športovcami bude ocenený niekoľkonásobný paraolympijský víťaz, majster sveta a svetový rekordér Jozef Metelka, atletický mládežnícky tréner z Bojničiek Ján Šiška, či dunajskostredskí šachisti a trnavskí bejzbalisti.

Pri príležitosti blížiaceho sa výročia Nežnej revolúcie sa verejného uznania dočká aj kolektív novinárov, ktorí v revolučných časoch nezištne vydávali noviny Trnavská verejnosť. Stali sa vzorom pre vydavateľov obdobnej tlače a noviny vychádzali do roku 1991. Trnavská verejnosť pracovala v zložení: Daniel Ryba, Mária Ševčenková, Dáša Ondrušková, Ján Karásek a Oľga Dubovská.

Slávnostné udeľovanie ocenení sa uskutoční v septembri v  Divadle Jána Palárika v Trnave. Súčasťou ocenenia Cena Trnavského samosprávneho kraja je umelecké dielo a finančná odmena pre jednotlivca v čiastke 1 000 € a pre kolektív v čiastke 2 000 €.

Zdroj: Tlačová správa – TTSK