Župa: Krach AtlasGlobal sa nedotkne Letiska Piešťany

Trnavský samosprávny kraj reaguje na nepresné informácie v súvislosti s krachom leteckej spoločnosti AtlasGlobal, ktoré uverejnil Piešťanský denník. Chce tým zabrániť prípadnému šíreniu nepravdivých správ pred blížiacou sa letnou sezónou.

„Krach tureckej leteckej spoločnosti AtlasGlobal sa žiadnym spôsobom nedotkne prevádzky Letiska Piešťany,“ uvádza župa v tlačovej správe.

Lietadlá AtlasGlobal dopravovali počas minuloročnej letnej sezóny dovolenkárov zo Slovenska do tureckej Antalye. Podľa TTSK, ktorý je najväčším akcionárom piešťanského letiska, nemajú skrachované aerolinky voči letiskovej spoločnosti žiadne nevysporiadané záväzky.

Cestovná kancelária, ktorá charterové lety pre slovenských turistov zabezpečuje, ešte pred mesiacom uzavrela zmluvu s novým leteckým dopravcom.

„Takže od mája do októbra sa bude z piešťanského letiska lietať do Turecka aj naďalej. Oproti minulému roku sú pre sezónu 2020 predávané zájazdy s odletom z Piešťan už viacerými cestovnými kanceláriami,“ uvádza v tlačovej správe župa.

Zdroj: Tlačová správa TTSK Foto: Martin Palkovič