Zo zastupiteľstva odchádza ďalší poslanec

Krátko pred koncom volebného obdobia zanikol mandát poslancovi piešťanského zastupiteľstva Denisovi Kristekovi. V blížiacich sa komunálnych voľbách bude kandidovať v obci Drahovce.

Po Eve Wernerovej, Jánovi Jánošíkovi a Jozefovi Beňačkovi je Denis Kristek štvrtým poslancom, ktorý dobrovoľne odchádza z mestského zastupiteľstva. Zmenil totiž trvalý pobyt a tým mu mandát poslanca zanikol.

„Táto skutočnosť súvisí aj s mojím dávnejším rozhodnutím o tom, že sa nebudem znovu uchádzať o mandát poslanca mestského zastupiteľstva mesta Piešťany v nadchádzajúcich voľbách. K týmto krokom ma viedli viaceré osobné i rodinné dôvody. Rád by som však v komunálnej sfére pokračoval, preto sa budem uchádzať o mandát poslanca v obci Drahovce,“ uviedol Denis Kristek v stanovisku, ktoré včera poslal médiám.

Náhradníkom v prvom volebnom obvode je Ján Krupa, ktorý aj v nadchádzajúcich komunálnych voľbách kandiduje za KDH. Poslanecký sľub by mal zložiť na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré bude koncom septembra.

„Zatiaľ ma nikto z mestského úradu nekontaktoval, ale ak táto ponuka príde, prijmem ju,“ povedal pre zpiešťan.sk Ján Krupa (na fotografii pod článkom).

Komunálne voľby, v ktorých obyvatelia Piešťan zvolia primátora a členov mestského zastupiteľstva, sa uskutočnia 10. novembra 2018.

Text a foto: Martin Palkovič