Zlatý víkend? Piešťany sú v najbližších dňoch vybookované

Počet obyvateľov kúpeľného mesta stúpne počas druhého augustového víkendu skoro na dvojnásobok. Festival Grape s kapacitou 20-tisíc ľudí je už pár týždňov vypredaný. Mnohí z jeho návštevníkov nenocujú v stanovom mestečku, ale v hoteloch a apartmánoch.

Služba booking.com v piatok ráno hlásila, že 94% ubytovacích zariadení v Piešťanoch je rezervovaných. Ponúka už iba voľné izby v kúpeľných hoteloch Splendid, Esplanade, Pro Patria a jeden apartmán na Poštovej ulici.

Stačí zmeniť dátum vo vyhľadávaní na nasledujúci víkend a možností ubytovania je oveľa viac. Spomínaný apartmán je dokonca v ponuke za menej než polovicu ceny.

Podobne sú na tom aj ďalšie služby. Trivago hlási na 9. až 11. augusta voľné izby v dvoch piešťanských hoteloch, o týždeň neskôr je ich už 28.

Airbnb na tento víkend nemá v Piešťanoch čo ponúknuť, najbližší dostupný apartmán je v Moravanoch nad Váhom. O týždeň neskôr sú k dispozícii apartmány aj celé domy a byty priamo v Piešťanoch.

Grape začínal v roku 2010 na piešťanskom letisku ako mále podujatie a postupne vyrástol na jeden z najväčších festivalov na Slovensku. Jeho kapacita sa postupne zvyšovala. Aktuálne je 20-tisíc ľudí. Festival bol prvýkrát vypredaný v roku 2014. V tom istom roku ho v ankete Europe Festival Awards zaradili medzi 10 najlepších malých festivalov v Európe.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič