Zimný triatlon: Lýdia Drahovská získala bronz na majstrovstvách Európy

Mladá športovkyňa z Piešťan pokračuje v úspešnej reprezentácii Slovenska na najvyššej úrovni. Po štvrtom mieste na európskom pohári v zimnom triatlone získala bronz na majstrovstvách Európy juniorov.

Šampionát sa konal v estónskom Otepää  27. a 28. januára. Zúčastnili sa ho športovci z 18 európskych krajín. Slovensko na ňom vďaka Lýdii Drahovskej získalo medailu hneď pri prvom štarte.

Piešťanská pretekárka absolvovala trojkilometrový beh, štyri kilometre na lyžiach a päť kilometrov na bicykli. Do cieľa prišla za dvoma ruským reprezentantkami, ale Slovensko obsadilo vďaka jej kolegyni Rebeke Gabčíkovej aj štvrté miesto.

Lýdii Drahovskej sa darilo aj pred týždňom na európskom pohári v zimnom triatlone, ktorý sa konal v rumunskom Gradistrei. Medzi najlepšími pretekárkami vo svojej vekovej kategórii vtedy prišla do cieľa ako štvrtá.

Text: Martin Palkovič Zdroj: triatlon.sk Foto: Facebook.com/Lydia.Drahovska Oprava: V titulku bola pôvodne nesprávne uvedené, že Lýdia Drahovská získala striebro. Za chybu sa ospravedlňujeme.