Žihadielko: Piešťany majú druhú šancu vyhrať ihrisko

Spoločnosť Lidl opäť spustila súťaž o desať detských ihrísk. Minulý rok sa jedným z víťazných miest stalo Vrbové, Piešťany majú druhú šancu. Hlasovanie bolo spustené 16. januára a potrvá do 28. februára.

Žihadielko dokázalo zjednotiť celé mestá, tisíce ľudí sa spojilo pre spoločný cieľ. Výnimočným zážitkom bolo sledovať ošiaľ počas hlasovania a predovšetkým radosť v detských očiach pri oficiálnom otvorení ihrísk. Týmto projektom chceme prispieť k tomu, aby deti mohli svoj voľný čas tráviť na čerstvom vzduchu spolu so svojimi rodičmi a priateľmi,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika.

V roku 2016 sa víťaznými mestami sa stali Banská Bystrica, bratislavská Dúbravka, Šaľa, Pezinok, Sereď, Dolný Kubín, Stropkov, Myjava, Šahy a Vrbové.

Desiatka víťazov z predošlého roku sa do súťaže už nemôže zapojiť, obyvatelia týchto miest však samozrejme môžu svojimi hlasmi podporiť iné lokality.

Z 94 možných lokalít prejavilo záujem zúčastniť sa súťaže 67 miest. Podľa počtu obyvateľov sú rozdelené do piatich kategórií s cieľom umožniť čo najspravodlivejšie hlasovanie.

To sa uskutoční v rámci týchto kategórií, pričom ihrisko získajú prvé dve mesta z každej kategórie.
Hlasovanie verejnosti bude prebiehať na stránke www.zihadielko.sk od 16. januára do 28. februára 2017.

Jedinou podmienkou je registrácia na spomenutom webe. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo patriace operátorovi v rámci Slovenska. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita. Jeden hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry.

Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

Zdroj: Tlačová správa spoločnosti Lidl